ΑγροτικάΚαστοριά

Δύο πολύ σημαντικές προτάσεις για τον αγροτικό κλάδο της Καστοριάς έθεσε η Μαρία Αντωνίου στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιο για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, Γιάννη Οικονόμου συναντήθηκε στην Αθήνα η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Μεταξύ άλλων η κ. Αντωνίου έθεσε στον αρμόδιο Υφυπουργό  δύο πολύ σημαντικές προτάσεις.

  1. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συμβάλλει στην αύξηση της συνδεδεμένης στήριξης του καλαμωτού φασολιού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ένα πάγιο αίτημα των συλλογικών και συνεταιριστικών φορέων της περιοχής. Απαραίτητη προϋπόθεση η αύξηση να είναι σε συνάρτηση με τη μελέτη, που έχει ήδη εκπονηθεί από τους φορείς, την οποία και διαβίβασε η κ. Αντωνίου στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Οικονόμου.
  2. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Π.Ε. Καστοριάς για το πρόγραμμα Leader, καθότι υπάρχει πληθώρα αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα. Απαιτούνται συνεπώς πρόσθετοι πόροι για να ενταχθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στο τοπικό πρόγραμμα ανάπτυξης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, η  Κυβέρνηση στοχεύει στην ανάταση του αγροτικού κλάδου. Ο πρωτογενής τομέας, σε συνδυασμό με την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί βασικός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Καστοριάς, της Βορείου Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας.

Back to top button