Καστοριά

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΟΔΟΣ

2020 – 2021

Κι αν η Καστοριά έχει την ανάγκη, επειγόντως, για ένα έτοιμο από χθες, πιο συγκεκριμένo master-plan για την επιβίωσή της στην μετά covid εποχή, και τον πόθο για τον σχηματισμό μιας προοπτικής αλλά και ελπίδας, η σκληρή πραγματικότητα δείχνει ότι δεν εκπονήθηκε τίποτε. Δεν τέθηκαν στόχοι. Το μόνο που έγινε είναι η πανάκριβη και σπάταλη αυτοδιαφήμιση του Δήμου Καστοριάς, ότι το 2022 θα γλεντάμε όλοι στα καρναβάλια. Διαβάζουν καλό φλυτζάνι φαίνεται.
Διαβάστε επίσης:
ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΠΑΤΡΙΝΟΥ:
Kαστοριά: Ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής
Η Καστοριά είναι πόλη με βαθύ ιστορικό υπόβαθρο από την εποχή του Tito Livius ο οποίος την αναφέρει ως Celetrum.
ΝΙΚΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
Χωροταξικοί απολογισμοί
Ένα νέο χωροταξικό νομοσχέδιο, σημαντικό για την ποιότητα του χώρου που ζούμε, ψηφίστηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 2020. Η ανάγνωση της πολεοδομικής μας νομοθεσίας θυμίζει τους δώδεκα άθλους του Αστερίξ.
ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Κι όμως, οι σκοτεινοί τύποι του διαδικτύου, αποκαλούν τους πάντες που κρίνουν την δημοτική αρχή του κ. Κορεντσίδη, ως «γενίτσαρους»!  Προκαλώντας στους πολίτες τον φόβο του διασυρμού, αν τυχόν και εκφράσουν δημοσίως την άποψή τους.
ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
Η ηττημένη Ελλάδα σε Διερευνητικές 
ακρωτηριασμού μέσω Χάγης
Οι Διερευνητικές μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, στις 25 Ιανουαρίου, 2021, αποτελούν πιστοποίηση της μακροχρόνιας ήττας που υπέστη η χώρας μας από την Τουρκία.
ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Scripta manent ή scripta volant στην Καστοριά;
Η γραφή είναι βάσανο, μα το επιλέγεις. Κι αν οι ούτε καν αναγνώστες μόνο τη ροπή για προβολή διακρίνουν σαν κίνητρο, εμείς που γράφουμε ξέρουμε πως αυτός δεν είναι λόγος να μπεις στην απαιτητική διαδικασία της γραφής.
ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ:
Γαλλικές εκδόσεις
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που θα αμφισβητούσε πως η Γαλλία είναι μια χώρα με μακρά λογοτεχνική παράδοση και στον πεζό και τον ποιητικό λόγο.
ΟΔΟΣ:
Η ελευθερία του λόγου και ο καταχθόνιος κόσμος
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το ετήσιο αφιέρωμα της ΟΔΟΥ στα Πρόσωπα του 2020, στάθηκε η αφορμή. Αποδείχθηκε η θρυαλλίδα για την έκρηξη των fake προφίλ στο διαδίκτυο.
 
-Μνήμες εδεσματολογίου
 
-8 εκ. ευρώ για νέα έργα για την Π.Ε. Καστοριάς 
 
-Δήμος Καστοριάς: Ενημέρωση
 
-ΟΔΟΣ: Η απάντηση
 
-Είπαν: Κ. Μηταλίδης
κι άλλα…
Πέμπτη 21.1.21 | 1064

 

 

Back to top button