Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Σειρά συναντήσεων περιφερειάρχη στην Αθήνα (φωτογραφίες)

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας μέσω της στήριξης των υφιστάμενων αλλά και της δημιουργίας νέων κλινικών με τις αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού σε νοσοκομεία της Περιφέρειας μας, θέσαμε εκ νέου στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κατά τη συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στο Υπουργείο Υγείας με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ηλία Τοπαλίδη.
Παράλληλα ζητήσαμε την αναβάθμιση και περαιτέρω αξιοποίηση των κέντρων φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης του Αμυνταίου Φλώρινας και του Άργους Ορεστικού Καστοριάς, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στην Περιφέρεια μας με θετικές επιπτώσεις και στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.
Τέλος παρουσιάσαμε τη δυνατότητα παραγωγής φαρμακευτικών και φυτοθεραπευτικών σκευασμάτων στη Δυτική Μακεδονία αξιοποιώντας προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης, την πλειάδα των φαρμακευτικών και ευγενών φυτών που καλλιεργούνται και παράγονται στην Περιφέρεια μας.

Από τη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την επίσπευση προκήρυξης του νέου προγράμματος στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων λόγω COVID-19. Ταυτόχρονα και για την ολοκλήρωση και αποκατάσταση των ΒΙΠΕ, ΒΙΟΠΑ, ΒΙΠΑ της Περιφέρειας μας με την απεμπλοκή της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ κατόπιν σχετικής συμφωνίας.
Την ερχόμενη εβδομάδα περισσότερες εξελίξεις επί των σημαντικών αυτών ζητημάτων της Περιφέρειας μας.

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για το πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων της αυτοδιοίκησης “Αντώνης Τρίτσης” και τα αιτήματα για έκτακτες ενισχύσεις για φυσικές καταστροφές που εκκρεμούν στη Δυτική Μακεδονία. Ισχύει η δέσμευση του πρώην υπουργού κ. Θεοδωρικάκου για πρόσθετη στήριξη της Περιφέρειας μας λόγω μετάβασης.
Προτεραιοποίηση των έργων από τους δικαιούχους και δέσμευση του κ. Πέτσα για συνάντηση με τους αυτοδιοικητικούς για θέματα της περιοχής μας σύντομα στη Δυτική Μακεδονία.

Συνάντηση με τη νέα Υφυπουργό Εργασίας κ. Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια για θέματα δημογραφικού και οικογένειας, εχθές στην Αθήνα.
Μετέφερα στην Υφυπουργό την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Μακεδονία προτείνοντας παράλληλα την εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών για την άμβλυνση του έντονου δημογραφικού προβλήματος στην Περιφέρεια μας.
Συμφωνήσαμε για ένα πιλοτικό σχέδιο δράσεων που θα επεξεργαστούμε από κοινού για τη Δυτική Μακεδονία, που αντιμετωπίζει το οξύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα.
Θα θέσουμε το θέμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου σύμφωνα με την κ. Υφυπουργό, η ολιστική προσέγγιση, η στήριξη της οικογένειας και η αγροτική ανάπτυξη είναι μερικές από τις προτεραιότητες που θέτει και η αρμόδια επίτροπος της ΕΕ για το δημογραφικό στην Ευρώπη αναμένοντας σημαντικές αποφάσεις επ’ αυτώ.

Γιώργος Κασαπίδης

Συνάντηση Αρχιεπίσκοπου με Περιφερειάρχη – Συζήτηση και για τη διαδοχή στη Μητρόπολη Καστοριάς

Back to top button