Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Δημήτρης Σαββόπουλος: Ούτε ένας φοιτητής λιγότερος στην Καστοριά

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος ήταν ο μόνος αυτοδιοικητικός της περιοχής μας που παραβρέθηκε στη διαδικτυακή συνάντηση των πολιτικών αρχών και των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κ. Σαββόπουλος  ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του και με αφορμή το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», ζήτησε να μην αποδυναμωθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και κατά συνέπεια τα τμήματα που λειτουργούν στην Καστοριά.
“Πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να συνταχθούμε με τις θέσεις και τις προτάσεις της συγκλήτου του εκπαιδευτικού ιδρύματος” ανέφερε μεταξύ άλλων, ζητώντας παράλληλα όχι την αποδυνάμωση αλλά την περαιτέρω ενίσχυση του πανεπιστημίου.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση όλων των βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας και του πρύτανη με την υπουργό Παιδείας, όπου θα ζητηθεί να γίνει δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να μειωθεί η προβλεπόμενη βάση και να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Συνάντηση των πρυτανικών αρχών με τις πολιτικές αρχές και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας για το μέλλον του Πανεπιστημίου – Απόντες Δήμος Καστοριάς και Επιμελητήριο

 

Back to top button