Καστοριά

Καστοριά: Νέα καμπάνια για την απόκτηση ενός γαλλικού κόρνου Yamaha YHR 321

Η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», αναγνωρισμένος επιστημονικός οργανισμός μη κερδοσκοπικός, όπως και στο παρελθόν στέκεται αρωγός για την ενίσχυση και υποστήριξη του διδακτικού και καλλιτεχνικού έργου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς και των μαθητών της, η οποία αποτελεί τμήμα του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς.

Παραχωρεί μουσικό εξοπλισμό, βιβλία και μουσικά όργανά, ανιδιοτελώς σε ανήλικους μαθητές και ενήλικες που φοιτούν ως υπότροφοι στο τμήμα της Φιλαρμονικής του ΝΠ του Δήμου Καστοριάς, έχοντας επικουρικό ρόλο, θέλοντας να δώσει κίνητρα σε μαθητευόμενους μουσικούς που δεν διαθέτουν δικό τους μουσικό όργανο να ενασχοληθούν με την μουσική έχοντας πρόσβαση σε ποιοτικό και λειτουργικό εξοπλισμό.

Την δεδομένη στιγμή η Ακαδημία μας ήδη έχει παραχωρήσει 7 δικά της μουσικά όργανα σε μαθητές της Φιλαρμονικής, 3 τρομπέτες, 2 άλτο κόρνα και 2 τύμπανα.

Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς, η Ακαδημία έχει την δυνατότητα να τους διαθέσει κατόπιν συνεννόησης ανιδιοτελώς ένα γαλλικό κόρνο και ένα βαρύτονο κόρνο, ώστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Πρόσφατα σε μια συλλογική προσπάθεια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας από την Ακαδημία μας, επιτεύχθηκε η εξασφάλιση ενός μουσικού οργάνου τύπου Γαλλικού Κόρνου Yamaha YHR-314 (2021) τονικότητας F / Bb ενώ στο παρελθόν δωρητές μουσικών οργάνων προς την Ακαδημία υπήρξαν οι συμπολίτες μας Ζήσης Τζηκαλάγιας ιατρός και σημερινός βουλευτής Καστοριάς (2019) (διέθεσε μια τρομπέτα Yamaha YTR-5335 GII), Αδελφές Πετκανά Κυβέλη και Μαρίνα (2018) (διέθεσαν μια τούμπα), Δημήτριος Νάσκος (2017) καστοριανός απόδημος στο Τορόντο Καναδά και πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων και Περιχώρων Καστοριάς (διέθεσε δύο Άλτο Κόρνα Yamaha YAH-203 03 Eb- Alto Horn).

Το νέο εγχείρημά μας θα είναι η απόκτηση ενός μεταχειρισμένου μουσικού οργάνου τύπου Γαλλικού Κόρνου επωνυμίας Yamaha, μοντέλου YHR 321 τονικότητας Bb, το οποίο εξασφαλίστηκε στο ποσό των 450 (η αξία του ξεπερνά τα 1200€ αν αγοραστεί καινούργιο).

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 450

Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή, μπορεί να χρηματοδοτήσει την απόκτηση του μουσικού οργάνου, στον τραπεζικό λογαριασμό της Ακαδημίας Τράπεζα Πειραιώς: ΙΒΑΝ GR48 0171 2360 0062 3612 8014 867 με την αναγραφή: για επίτευξη των καταστατικών σκοπών της Ακαδημίας.

Επίσης, μπορεί να χρηματοδοτήσει την αγορά του οργάνου με την χρήση της πλατφόρμας paypal ή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ΕΔΩ.

Για δια ζώσης δωρεές στο κιν. 6946340364 κ. Ιωάννης Κωνσταντίνος Τσακιρίδης.

Οι υποστηρικτές – χρηματοδότες της αγοράς του μουσικού οργάνου, θα λάβουν ειδικό πιστοποιητικό ηθικής αναγνώρισης της προσφοράς τους από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς “Θωμάς Μανδακάσης” καθώς και αριθμημένη έντυπη και σφραγισμένη απόδειξη είσπραξης.

Με την ολοκλήρωση της καμπάνιας θα εκδοθεί ειδικό δελτίο τύπου, το οποίο θα κοινοποιηθεί στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με την απόκτηση του μουσικού οργάνου και την συνεισφορά των υποστηρικτών.

 mandakasis-academy.blogspot.com

 

 

Back to top button