Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Π. Φιλώτας Ταλίδης: “Τώρα γράφεται ιστορία… Και είναι ωραίο να ανήκεις στο σωστό της κομμάτι”

Και ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη μέρα, έκανα και εγώ, όπως πολλοί άλλοι γιατροί, την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2. Μια υπέροχη στιγμή με έντονα συναισθήματα. Αρκετοί αναρωτιούνται αν υπάρχει κάποια παρενέργεια, νομίζω ότι το μόνο που νιώθεις είναι μία τεράστια αίσθηση ελπίδας, χαράς και ανακούφισης! Θα τολμούσα να το παρομοιάσω με το αίσθημα που αισθάνεσαι όταν αναδύεσαι μετά από ένα μεγάλο μακροβούτι. Επιτέλους βγαίνεις στην επιφάνεια και παίρνεις μια βαθιά ανάσα, και αναπνέεις ξανά, αναπνέεις καθαρό αέρα, ένα φως στο τούνελ, η αρχή του τέλους αυτής της ανθρωποκτόνου πανδημίας. Τέλος που δεν ήρθε ακόμη, αλλά θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό των περισσότερων. Αυτό το διάστημα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και να προστατέψουμε τους γύρω μας
Εμπιστεύομαι απόλυτα την Ιατρική Επιστήμη και είμαι περήφανος που την υπηρετώ καθημερινά.
Πάνω από όλα όμως εμπιστεύομαι τον Θεό. Ο Θεός μας δημιούργησε ως ευφυή όντα και μας έδωσε την ικανότητα να φτιάχνουμε φάρμακα και να μάθουμε πώς να φροντίζουμε το σώμα μας (Σοφ. Σειρ. 38,6 καὶ αὐτὸς ἔδωκεν ἀνθρώποις ἐπιστήμην ἐνδοξάζεσθαι ἐν τοῖς θαυμασίοις αὐτοῦ·). Δεν είναι καθόλου κακό να εφαρμόζουμε αυτές τις γνώσεις και ικανότητες για φυσική θεραπεία(Σοφ. Σειρ. 38,4 Κύριος ἔκτισεν ἐκ γῆς φάρμακα, καὶ ἀνὴρ φρόνιμος οὐ προσοχθιεῖ αὐτοῖς.). Τους γιατρούς πρέπει να τους βλέπουμε σαν δώρο του Θεού σε μας… έναν τρόπο με τον οποίο ο Θεός φέρνει θεραπεία και ανάρρωση (Σοφ. Σειρ. 38,12 καὶ ἰατρῷ δὸς τόπον, καὶ γὰρ αὐτὸν ἔκτισε Κύριος, καὶ μὴ ἀποστήτω σου, καὶ γὰρ αὐτοῦ χρεία).
Τώρα γράφεται ιστορία… Και είναι ωραίο να ανήκεις στο σωστό της κομμάτι. Μακριά από σκοταδισμούς και θεωρίες συνωμοσίας.
Η Ιατρική μας έκανε ένα υπέροχο δώρο, ένα δώρο ζωής, ένα εμβόλιο αποτελεσματικό και ασφαλές και είναι στο χέρι μας να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και όσα δεν ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο! Να λειτουργήσουμε όλοι μας με κοινωνική ενσυνείδηση θωρακίζοντας τον εαυτό μας και τους γύρω μας με τελικό στόχο τη μετά-Covid εποχή. 

Back to top button