Έντονες αντιδράσεις στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε ορεινά του Δήμου Αμυνταίου

Έντονες είναι οι αντιδράσεις κατοίκων τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αμυνταίου στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα ορεινά των περιοχών αυτών.

Μεταξύ αυτών που διαμαρτύρονται και ο πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας ο οποίος επισημαίνει σε ανάρτηση του σε μέσο Κοινωνικής δικτύωσης ότι  «Οι πράσινες διαγραμμίσεις είναι εγκεκριμένα αιολικά πάρκα, οι κίτρινες είναι προς αδειοδότηση οι δε κόκκινες είναι φωτοβολταϊκά. Όλα αυτά δίχως η κοινωνία να γνωρίζει, να συναινεί η να διαφωνεί, δίχως να υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός. Και ερωτώ ο δήμος μας είναι ενήμερος; Οι βουλευτές μας τι λένε; Όλοι μα όλοι τους σιωπούν».

Κάτοικοι των Τ.Κ κάνουν λόγω για καταστροφή του οικοσυστήματος των ορεινών όγκων 6 περιοχών του Αμυνταίου, μεταξύ των οποίων το Ξινό Νερό, το Νυμφαίο και η Κέλλη ζητώντας από την περιφέρεια να αναλάβει δράση για την ακύρωση αδειοδότησης τοποθέτησης ανεμογεννητριών σε ορεινές περιοχές στις οποίες θα καταστραφεί το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

Θωμαή Αδάμου/EΡΤ

shares