Ελλάδα

Κοτόσουπα με καρότα, πατάτες και σέλινο

Υλικά συνταγής

  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • 2 -21/2 λίτρα κρύο νερό
  • 1 – 1 1/2 κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
  • 2 καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλινο, χοντροκομμένα
  • λίγοι κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 – 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή φιδέ (προαιρετικά)
  • 1-2 λεμόνια για το χυμό τους
  • 1/2 ματσάκι φρεσκοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο)
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βάζετε το κοτόπουλο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το νερό και ξεκινάτε να το βράζετε ξαφρίζοντας καλά στην αρχή του βρασμού τον αφρό που δημιουργείται. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα λαχανικά, αλάτι και τα μπαχαρικά. Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 30′-35′ μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  2. Βγάζετε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και αφαιρείτε και τη δάφνη. Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο.
  3. Αν θέλετε να προσθέσετε και λίγο ρύζι ή φιδέ στη σούπα, τα προσθέτετε τώρα στο ζωμό (στην περίπτωση αυτή θα βγάλετε με τρυπητή κουτάλα και τα λαχανικά) και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγο ακόμη (όσο υποδεικνύει η συσκευασία τους).
  4. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα αναμειγνύοντας το ζωμό με τα λαχανικά, κομμάτια από το ξεψαχνισμένο βραστό κοτόπουλο, χυμό λεμονιού, ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συμβουλή

Μπορείτε να παραλείψετε το ρύζι ή το φιδέ σε αυτή την κοτόσουπα. Είναι πολύ νόστιμη με τα λαχανικά και μόνο και η παρουσία της πατάτας είναι αρκετή.

icookgreek.com

Back to top button