Δυτική Μακεδονία

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για διόδια στα όρια του Δήμου Βοΐου & για την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής υποψηφίων στα ΑΕΙ

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, συζήτησε αναλυτικά το θέμα των διοδίων που καθιερώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή το Δήμου Βοίου και ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει:

  1. Την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του Δήμου και του Δημάρχου για την άρση της αδικίας που υφίστανται οι δημότες του Βοΐου καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν ένα πολύ ακριβό τίμημα απλά για να μεταβούν στο διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας που είναι η Κοζάνη, σε μια απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το τίμημα αυτό είναι πλέον το πιο ακριβό σε όλη την Ευρώπη!
  2. Την διεκδίκηση να απαλλαχθούν από την υποχρέωση καταβολής διοδίων οι κάτοικοι της περιοχής του Βοΐου, καθώς η πρακτική αυτή έχει εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές.
  3. Την βαθιά ανησυχία για τον αυξημένο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων καθώς αναμένεται ότι πολλοί θα επιλέγουν το παλαιό οδικό δίκτυο προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή διοδίων, καθώς το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας.
  4. Την απαίτηση να λάβουν τα αρμόδια υπουργεία όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση θεραπεία της αδικίας αυτής, στην κατεύθυνση της ισονομίας, ισοπολιτείας και ασφάλειας.

____

ΨΗΦΙΣΜΑ για την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής υποψηφίων στα ΑΕΙ

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, συζήτησε αναλυτικά το θέμα της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ. Εκτιμήθηκε ομόφωνα ότι η εξέλιξη αυτή αδικεί και απειλεί τη βιωσιμότητα των περιφερειακών Πανεπιστημίων όπως αυτό της Δυτικής Μακεδονίας, για τα οποία υπάρχει ορατός κίνδυνος συρρίκνωσης σε αριθμό φοιτητών και αριθμό Τμημάτων.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, το ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, ΟΜΟΦΩΝΑ:

Στηρίζει όλα τα σημεία της τελευταίας απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα που εκφράζονται σ΄ αυτό.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας

Γεώργιος Δασταμάνης

Δήμαρχος Γρεβενών

Back to top button