Ελλάδα

BibeCοffee: Η ελληνική startup που κάνει έξυπνες τις μηχανές καφέ

Η ελληνική νεοφυής εταιρεία BibeCoffee δημιούργησε μια Internet of Things (IoT) λύση παρακολούθησης επαγγελματικών μηχανών καφέ σε πραγματικό χρόνο, που μετατρέπει κάθε τέτοια μηχανή σε έξυπνο συνδεδεμένο τερματικό.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορά στο ΕΠΑνΕΚ (επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία).

Με πληροφορίες από την εταιρεία σημειώνεται ότι η Bibecoffee χρηματοδοτήθηκε αρχικά από το Unifund και στην συνέχεια από το Fund Venture Friends – και τα δύο funds του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΠΑνΕΚ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικοί πόροι), από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές. Η επένδυση, μέχρι τώρα, έχει διατεθεί κυρίως για την ανάπτυξη της πλατφόρμας όπως και για την εισαγωγή νέων λειτουργιών και χαρακτηριστικών ώστε να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πελατών. Η ευφυής πλατφόρμα της BibeCoffee επιτρέπει στους προμηθευτές καφέ να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα μέσω των οποίων μπορούν να αναπτύξουν προηγμένες στρατηγικές πωλήσεων και μάρκετινγκ και να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί, βοηθώντας τους να ενεργήσουν άμεσα σε κάθε σημείο πώλησης.

Όπως αναφέρεται, η έξυπνη συσκευή υψηλής τεχνολογίας, της BibeCoffee μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε επαγγελματική μηχανή καφέ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και έτους παραγωγής συγκεντρώνοντας δεδομένα, που οδηγούν σε σημαντικά πορίσματα και μετρήσεις για την ορθή λειτουργία (εμπορικά και τεχνικά) όπως για παράδειγμα την ποσότητα καφέ που καταναλώνεται, τις βλάβες, αλλά και την πρόληψη των ζημιών της κάθε μηχανής. Υπογραμμίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο βελτιστοποιείται η διαδικασία συντήρησης των μηχανών, ελαχιστοποιείται η απώλεια εσόδων από τυχόν προσμίξεις ή άλλες λανθασμένες πρακτικές και διασφαλίζονται οι υψηλοί δείκτες ποιότητας του καφέ, προστατεύοντας παράλληλα, την φήμη των εταιρειών.

Το όραμα της εταιρείας είναι να εξορθολογήσει τον τρόπο με τον οποίο διανομείς, κατασκευαστές και αλυσίδες καφέ λειτουργούν, προσφέροντάς τους μια λύση που εγγυάται τη βέλτιστη ποιότητα του καφέ που προσφέρεται στους πελάτες τους. Με πελάτες από την ελληνική και παγκόσμια αγορά καφέ να έχουν ήδη εμπιστευτεί την λύση, η BibeCoffee σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μέρος της χρηματοδότησης για να αναπτύξει την ομάδα της. Επιπλέον, η εταιρεία στοχεύει να διευρύνει περαιτέρω την πελατειακή της βάση στην ελληνική αγορά και να αυξήσει το αποτύπωμά της στην παγκόσμια αγορά.

ΑΠΕ

Back to top button