Κόσμος

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Η Ινδονησία καλεί όλα τα μέρη να σεβαστούν τις δημοκρατικές αρχές

Η διπλωματία της Ινδονησίας απηύθυνε έκκληση σήμερα προς όλα τα μέρη στη Μιανμάρ να εμμείνουν στην τήρηση των δημοκρατικών αρχών και του Συντάγματος, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό και τις συλλήψεις της επικεφαλής της πολιτικής κυβέρνησης Αούνγκ Σαν Σου Τσι και πολλών άλλων πολιτικών.

«Η Ινδονησία υπογραμμίζει επίσης ότι όλες οι διαφωνίες για τα εκλογικά αποτελέσματα πρέπει να επιλύονται στο πλαίσιο των υπαρχόντων νομικών μηχανισμών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ινδονησίας.

Ακόμη, το υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση και να τηρηθούν οι αρχές του καταστατικού χάρτη του Συνδέσμου των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Η Αούνγκ Σαν Σου Τσι προτρέπει τους πολίτες «να μην αποδεχθούν» την κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό

Ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία, το κόμμα της μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επικεφαλής της πολιτικής κυβέρνησης της Μιανμάρ, της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, έδωσε στη δημοσιότητα δήλωσή της με την οποία η 75χρονη πολιτικός καλεί τους πολίτες «να μην αποδεχθούν» το στρατιωτικό πραξικόπημα, να διαδηλώσουν εναντίον της κατάληψης της εξουσίας από τους στρατηγούς.

«Οι ενέργειες του στρατού έχουν σκοπό η χώρα να τεθεί ξανά υπό δικτατορία», αναφέρει η δήλωση, που όπως διευκρίνισε το κόμμα έγινε από την Αούνγκ Σαν Σου Τσι προτού εκδηλωθεί το στρατιωτικό πραξικόπημα και συλληφθούν η ίδια και άλλοι πολιτικοί.

«Καλώ τον λαό να μην το αποδεχθεί αυτό, να αντιδράσει, να διαδηλώσει εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος», πρόσθεσε η Αούνγκ, σύμφωνα με το κόμμα της.

ΑΠΕ

Back to top button