Κόσμος

Κάθε μέρα και νέα στοιχεία για το θάνατο Μαραντόνα

Η σύνθεση του παζλ των τελευταίων ημερών της ζωής του Μαραντόνα, που επί του παρόντος έχει ανατεθεί στις σχολαστικές έρευνες του δικαστικού σώματος, εμπλουτίζεται με ενοχλητικές λεπτομέρειες μέσω των μαρτυριών εκείνων που η τραγική 25η Νοεμβρίου 2020 τους βρήκε κάτω από την ίδια στέγη με τον «Θεό». 

Ένας απ΄ αυτούς είναι ο Τζόνι Εσπόζιτο, γιος της αδελφής του Μαρίας, ο οποίος ανήκει σ΄ αυτόν τον πολύ μικρό οικείο κύκλο (αποτελούμενο από 3-4 άτομα) που έζησε σχεδόν σε συμβίωση με τον Μαραντόνα. «Ο θείος μου δεν ήθελε πλέον να ζήσει. Ήταν κουρασμένος με το βάρος του να ονομάζεται Μαραντόνα, είχα την αίσθηση ότι ήθελε να πεθάνει», δήλωσε ο νεαρός στις κάμερες του Vino para Vos.

Οι αποκαλύψεις του Εσπόζιτο ήρθαν 24 ώρες αργότερα απ΄ αυτό που δήλωσε στην America TV η πρώην ιστορική σεφ του Μαραντόνα, η Ρομίνα Ροντρίγκεζ (γνωστή ως «Μονόνα»), σύμφωνα με την οποία «ήταν πλέον κουρασμένος για τα πάντα. Φαινόταν σα να θέλει να το τελειώσει».

Ότι ο Ντιέγκο αντιμετώπιζε οξείες καταθλιπτικές κρίσεις για κάποιο χρονικό διάστημα, σε σημείο που έπρεπε να πάρει ένα επιβλαβές κοκτέιλ φαρμάκων, είναι πλέον γνωστό. Αλλά η μαρτυρία του Εσπόζιτο χρωματίζει μια πιο σοβαρή κατάσταση από ό, τι θα μπορούσε να φανταστεί.

«Τις τελευταίες ημέρες κάναμε τα συνηθισμένα πράγματα, βλέποντας παιχνίδια στην τηλεόραση, πίνοντας “Μάτε”, παίζοντας χαρτιά, αλλά τον έβλεπα διαφορετικό», δήλωσε. «Μου έκανε παράξενους διαλόγους, ήταν κουρασμένος και προτιμούσε να είναι μόνος. Περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο κρεβάτι, δεν είχε πια τη θέληση ούτε για περπάτημα… Ήταν σαν να είχε αφήσει τον εαυτό του να φύγει και αρνούνταν οποιαδήποτε βοήθεια».

Εν τω μεταξύ, οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Λεοπόλντο Λούκε, του νευροχειρουργού του Μαραντόνα, που μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της ανοιχτής έρευνας για ανθρωποκτονία, συνεχίζουν να προκαλούν οργή και αποτροπιασμό.

Μετά τις προσβολές και τα περιφρονητικά λόγια που απευθύνονταν στον «Ντιεγκίτο», σε κάποιες συνομιλίες με συναδέλφους και φίλους, η Infobae (ειδησεογραφική ιστοσελίδα) αποκάλυψε την ασεβή μεταχείρισή του απέναντι στην Τζάνα, την τελευταία αναγνωρισμένη κόρη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο τρόπος και ο τόνος με τον οποίο ο Λούκε απορρίπτει τα επαναλαμβανόμενα αιτήματά της για μεταφορά του Μαραντόνα στην κλινική, τροφοδοτεί την αίσθηση ότι η κατάσταση έχει (τουλάχιστον) υποτιμηθεί.

«Συνεχίζει να επιμένει για εισαγωγή. Δεν μπορώ να το αντέξω πια, η Τζάνα είναι μια κακομαθημένη …» είπε ο Λούκε σε συνάδελφό του σε μια από τις πολλές συνομιλίες, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Olé, επικαλούμενη πηγές εντός του δικαστικού σώματος, ζωγραφίζοντας μια τρομακτική εικόνα.

Οι συνομιλίες που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με όλα όσα είχαν ήδη ακούσει οι ερευνητές. «Σίγουρα», ανέφερε η πηγή, «η σχέση μεταξύ Μαραντόνα και Λούκε δεν ήταν μια φυσιολογική σχέση μεταξύ ασθενούς και γιατρού».

Κάθε ημέρα που περνά, η υποψία (σχεδόν βεβαιότητα) ότι ένα μείγμα απειρίας κι αμέλειας συνέβαλε αποφασιστικά στο θάνατο του Μαραντόνα εντείνεται. Και με αυτή την έννοια, η ιστορία της «Μονόνα» είναι εμβληματική για την αναδρομή των στιγμών στις οποίες έγινε προσπάθεια ανάνηψης.

«Κανείς δεν ήξερε πώς να το κάνει, δεν υπήρχε κανένας που να μπορούσε να κάνει μασάζ στην καρδιά. Η ψυχίατρος ζήτησε ακόμη κι εγώ να προσπαθήσω. “Ας μετρήσουμε ως το τρία και να ασκήσουμε πίεση στο στήθος”, συνέχισαν να επαναλαμβάνουν. Μου είπαν επίσης να δώσω το φιλί της ζωής αλλά δεν ήμουν σε θέση, ήμουν αποσβολωμένη».

Το χρονικό πλαίσιο για την έρευνα, που άνοιξε λίγες μέρες μετά το θάνατο του «Θεού», θα παραμείνει μακρύ και, προς το παρόν, οι ερευνητές επικεντρώνονται ιδιαίτερα στον Δρ Λούκε και την ψυχίατρο Αγκουστίνα Κοσάκοφ.

Ωστόσο, πριν από τις επίσημες κατηγορίες, θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ακόμη ένας μήνας, χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η ανάλυση όλων των αποδεικτικών στοιχείων που αποκτήθηκαν και να διατυπωθούν τυχόν κατηγορίες.

Μετά από αυτό, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής μέσα ενημέρωσης, θα διοριστεί ad hoc μια ιατρική επιτροπή για να κάνει τις δικές της αξιολογήσεις (πιθανόν να διαρκέσει μερικούς μήνες).

Μετά από αυτό, θα είναι δυνατή η έναρξη μιας πιθανής διαδικασίας. Εάν τα αποδεικτικά στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή των ερευνητών επιβεβαιώνουν τις υποψίες που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, ο κίνδυνος για τον Λούκε είναι ποινή φυλάκισης τριών έως πέντε ετών.

AΠΕ

Back to top button