Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Τι εξετάζει η Πυροσβεστική για την ισοπέδωση του ξενοδοχείου

Ισοπεδώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Καστοριάς στο οποίο στηρίχθηκε η ανάπτυξη του τουρισμού το 1980 λέει στο ethnos.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος.

Σε πιθανή διαρροή υγραερίου οφείλεται η έκρηξη που ισοπέδωσε ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της Καστοριάς, το ξενοδοχείο «Τσάμης», λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Όπως ανέφεραν πήγες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς στο ethnos.gr οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε πιθανή διαρροή υγραερίου. Αρκετές ώρες μετά  την εκκωφαντική έκρηξη, ακόμη καπνίζουν τα ερείπια του εμβληματικού ξενοδοχείου ενώ συνεχώς αναζωπυρώνονται εστίες φωτιάς με την Πυροσβεστική να επιχειρεί στο σημείο. Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

«Ακούσαμε στη μία μετά τα μεσάνυχτα μία εκκωφαντική έκρηξη στην περιοχή του Δισπηλιού. Ισοπεδώθηκε ένα εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης μας, ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Καστοριάς μας στο οποίο στηρίχθηκε η ανάπτυξη του τουρισμού το 1980 και δεν υπάρχει πλέον. Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Καστοριά και θέλω να εκφράσω την συμπαράστασή μου στην οικογένεια του ιδιοκτήτη. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι ήταν κλειστό το και δεν θρηνήσαμε θύματα» δήλωσε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε για αρκετές ώρες. Η Αστυνομία απέκλεισε, προληπτικά, κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο. Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα, ενώ ο ιδιοκτήτης της μονάδας διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε, ήταν κλειστό και δεν υπήρχε κανείς στην εγκατάσταση.  Το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών, θεωρείται εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς. Την προανάκριση και τη δικογραφία έχει αναλάβει η πυροσβεστική υπηρεσία Καστοριάς.

 

Back to top button