Καστοριά

ΜΑΖΙ ΣΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου σήμερα

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου (U.I.C.C) ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αποτελώντας μία ημερομηνία -ορόσημο για ολόκληρη την ογκολογική κοινότητα, τους ασθενείς και τους οικείους τους.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου τιμάται εν μέσω μίας ιδιαίτερα σοβαρής συγκυρίας, με την παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 να είναι στο επίκεντρο.

Τα νέα κρούσματα στην χώρα μας υπολογίζονται στις 67.000, ενώ το σύνολο των ασθενών παγκοσμίως αναμένεται να ξεπεράσει το 2025 τα 19,3 εκατομμύρια. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χωρίς αλλαγή της κρατούσας κατάστασης στην αντιμετώπισή του,  ο καρκίνος σύντομα θα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη, με 1 στους 2 Ευρωπαίους να διαγιγνώσκονται με κάποιο είδος καρκίνου. Όλα αυτά την στιγμή που η έξαρση της πανδημίας Covid-19, έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρη πίεση στα συστήματα υγείας παγκοσμίως, επιβαρύνοντας την προσπάθεια αντιμετώπισης του καρκίνου σε παγκόσμιο επίπεδο και επιδεινώνοντας τα ήδη υπάρχοντα μεγάλα προβλήματα, που βιώνουν ασθενείς και ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, ΕΛΛΟΚ έχοντας ως σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και με σύνθημα #IAmAndIWill : Ενημερώνουμε, Διεκδικούμε, Εμπνέουμε διοργανώνει, με την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, το 5ο Ετήσιο Συνέδριο με τίτλο: «2021: Κατακτώντας τον Καρκίνο» το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά από την Πέμπτη 4, έως το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ανοιχτό προς το κοινό και μεταδίδεται ζωντανά από την σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook και την πλατφόρμα Hopin. Για να δηλώσετε συμμετοχή & να παρακολουθήσετε ζωντανά, πατήστε εδώ https://bit.ly/3agamWP

Ο Σύλλογος πιστός στην αποστολή του 11 χρόνια τώρα, υπηρετεί τον άνθρωπο που νοσεί συμβάλλοντας ποικιλοτρόπως στην αντιμετώπιση της νόσου. Στον αγώνα αυτό θέτει όλες τις δυνάμεις του στην υπηρεσία του δικού μας ανθρώπου.

Γιατί, όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε, το ακατόρθωτο…

Ήρθε η ώρα να τον αντιμετωπίσουμε τον Καρκίνο και να τον νικήσουμε!

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών      «ΜΑΖΙ ΣΟΥ»

Back to top button