Ελλάδα

Συνάντηση της Eπιτροπής Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας για το συνοριακό σταθμό Πρεσπών

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελληνικής Δημοκρατίας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, σχετικά με την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στην περιοχή της Πρέσπας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών των γειτονικών περιοχών που βρίσκονται στα σύνορα των δύο χωρών. Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο ομόλογός του, Zoran Popov, Μόνιμος Υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, μαζί με ορισθέντα μέλη της Επιτροπής, «είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις σε πνεύμα ειλικρίνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συμφωνήθηκε μέλη της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων να πραγματοποιήσουν επίσκεψη εργασίας στην περιοχή του συνοριακού σημείου διέλευσης το Φεβρουάριο», αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι δύο πλευρές υιοθέτησαν τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης που είχε γίνει στα Σκόπια την 31η Ιανουαρίου 2020, καθώς και τους κανόνες λειτουργίας και διαδικασίας που ορίζουν τις διαδικασίες της Επιτροπής και συμφώνησαν, η Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 2021.

Η πορεία των διαδικασιών για την δημιουργία της συνοριακής διάβασης στον Λαιμό Πρεσπών στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, είχε συζητηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο,  σε τηλεδιάσκεψη, υπό τον συντονισμό του γενικού διευθυντή του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ/ΕΡΤ

Back to top button