Ελλάδα

Βρέθηκε η σορός του πιλότου του εκπαιδευτικού αεροπλάνου (βίντεο)

Βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου, η σορός του 32χρονου ιρακινού πιλότου που κατέπεσε την περασμένη Κυριακή σε πλαγιά του όρους Μιτσικέλι. Η επιχείρηση ανάσυρσής του από την απόκρημνη τοποθεσία, ολοκληρώθηκε και η σορός παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ.

Μετά τον χθεσινό εντοπισμό τμημάτων του μικρού αεροσκάφους στο όρος Μιτσικέλι Ιωαννίνων, από Ε/Π Super Puma της Π.Α. σήμερα εντοπίστηκε και η σορός του 32χρονου ιρακινού εκπαιδευόμενου χειριστή που κατέπεσε την περασμένη κυριακή σε πλαγιά του όρους Μιτσικέλι.

Πυροσβεστικό Σώμα: Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με την επιτροπή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων και τους άλλους φορείς, εντόπισαν και μεταφέρουν τη σορό του χειριστή μικρού αεροσκάφους προκειμένου να την παραλάβει το ΕΚΑΒ.

Το μονοκινητήριο ΤΒ20 που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής, βρίσκεται σε χαράδρα ανάμεσα στην Κρυόβρυση και το Καβαλάρι Ζαγορίου, σε υψόμετρο περίπου 1700 μέτρων, 5 ναυτικά μίλια Βορειονατολικά των Ιωαννίνων, εκεί που είχε δώσει και το τελευταίο του στίγμα η Πολιτική Αεροπορία.

Το αεροσκάφος ανήκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων «Egnatia Aviation». Χειριστής του, ο 32χρονος Ιρακινός Αμάρ Ιμπραχήμ, ένας από τους 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που φοιτούν στην σχολή χειριστών.

ΕΡΤ/Σωτήρης Αργύρης

Back to top button