Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κώστας Αδάμ: Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας – Ο Σύλλογός μας έχει ζήσει ξεχωριστές στιγμές στο ξενοδοχείο ΤΣΑΜΗΣ (φωτογραφίες)

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την ολική καταστροφή, από έκρηξη, του εμβληματικού ξενοδοχείου ” Τσάμης”, ιδιοκτησίας του φίλου κ. Γρηγόρη Τσάμη.
Πέρα από τη βαθιά θλίψη και συντριβή, που αισθανόμαστε από ένα τέτοιο καταστροφικό γεγονός, μία ολική καταστροφή μίας μεγάλης και ακμαίας τουριστικής μονάδας της περιοχής μας, για όλους εμάς, τα μέλη της οικογένειας του Μορφωτικού Συλλόγου της ” Ορεστίδος”, αυτό το τραγικό γεγονός, προκαλεί μεγαλύτερη ακόμη θλίψη και πόνο.
Το ξενοδοχείο “Τσάμης” έχει συνδεθεί με την πορεία του συλλόγου μας. Όλοι μας έχουμε θαυμάσιες εμπειρίες, έχουμε ζήσει ξεχωριστές στιγμές, από τις εκδηλώσεις που είχαμε διοργανώσει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.
Με νοσταλγία θυμόμαστε τις Χριστουγεννιάτικες χοροεσπερίδες που έλαβαν χώρα στην φιλόξενη μεγάλη αίθουσα του ” Τσάμης”, όπου σε περιβάλλον άριστης φιλοξενίας, επικρατούσε κλίμα χαράς και κεφιού. Με τον φίλο κ. Γρηγόρη Τσάμη, είχαμε αναπτύξει μία άριστη και γόνιμη συνεργασία, εδώ και δεκαετίες, και στα πλαίσια της οργάνωσης των διεθνών χορωδιακών φεστιβάλς. Στο ξενοδοχείο αυτό φιλοξενήθηκαν χορωδιακά σχήματα από το εξωτερικό και από την Ελλάδα, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις.
Ο κ. Γρηγόρης Τσάμης, ήταν ένας πρωτοπόρος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής της Καστοριάς, ο πρώτος που συνέλαβε τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, και επένδυσε σε αυτό, δημιουργώντας μία πρότυπη τουριστική μονάδα 75 κλινών, με αίθουσες πολαπλών χρήσεων στο ισόγειο.
Στο ξενοδοχείο ” Τσάμης” φιλοξενήθηκαν , κατά καιρούς, διάφορες σημαντικές εκδηλώσεις, όπως πολιτικές, ενημερωτικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, χοροεσπερίδες,πάντα με την υψηλή φροντίδα και μέριμνα, προσωπικά του κ. Γρηγόρη Τσάμη.
Δυστυχώς, η καταστροφή του κτηρίου αυτού, αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για όλη την περιοχή μας, μία δυσάρεστη και απρόβλεπτη εξέλιξη για την τουριστική υποδομή της Καστοριάς, η οποία έρχεται να προστεθεί στην δυσάρεστη υποβάθμιση της περιοχής μας, λόγω της μακροχρόνιας κρίσης της γούνας, σε συνδυασμό με την πανδημία του κορωνοϊού, με απρόβλεπτες εξελίξεις για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής.
Στον φίλο κ. Γρηγόρη Τσάμη, εκφράσουμε εκ μέρους όλων των μελών του συλλόγου μας, την βαθιά μας λύπη, την αμέριστη συμπαράσταση μας και την ευχή όπως ο Θεός του δώσει δύναμη να ανταπεξέλθει σε αυτή την σκληρή δοκιμασία. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να βρει τη δύναμη να αναγεννήσει από τις στάχτες του, το ιστορικό ξενοδοχείο ” Τσάμης”
 

Back to top button