Κόσμος

H κακή στάση σώματος αποτελεί αιτία πονοκεφάλου

Η στάση του σώματος όταν καθόμαστε είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της κεφαλαλγίας. Ο πόνος στην πλάτη δεν είναι το μόνο αποτέλεσμα της κακής στάσης. Η σωστή τοποθέτηση του γραφείου και της καρέκλας μπορεί επίσης να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης πονοκεφάλων.κύρια αιτία που οδηγεί στο μεταβολικό σύνδρομο.

Η χρήση μιας εργονομικής καρέκλας βοηθά την σπονδυλική στήλη να διατηρεί την φυσική της καμπύλη, η οποία συντελεί στην ανακούφιση της έντασης των μυών στο λαιμό, τους ώμους και την πλάτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την οθόνη του υπολογιστή σας έτσι ώστε να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών ή ελαφρώς χαμηλότερα για να βελτιωθεί η στάση του σώματος. Ο λαμπερός και δυνατός φωτισμός μπορεί επίσης να πυροδοτήσει έναν πονοκέφαλο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια οθόνη προστασίας φωτισμού και μην ξεχνάτε να κάνετε τακτικά διαλείμματα για να ξεκουράζονται τα μάτια σας.

Μερικές συνήθειες που θα κρατήσουν μακριά σας τον ενοχλητικό πονοκέφαλο είναι καταρχάς να βάζετε όρια όταν η εργασία αρχίζει να λειτουργεί εις βάρος της προσωπικής σας ζωής. Τότε τα επίπεδα άγχους αυξάνονται και οι πονοκέφαλοι γίνονται πιο συχνοί. Εάν κάθεστε μπροστά από ένα υπολογιστή όλη την ημέρα τότε δεν υπάρχει η δυνατότητα άσκησης. Και αυτός είναι ένας παράγοντας που συνδέεται με την εμφάνιση πονοκεφάλου.

Η άσκηση μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας και να σας κάνει να νοιώθετε ευεξία και δύναμη καθώς και να σας βοηθήσει να μειώσετε το στρες και την πίεση, που δημιουργούν πονοκέφαλο. Επίσης η απώλεια ενός γεύματος μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που μερικές φορές μπορεί να λειτουργήσει ως αιτία πονοκέφαλου ή να επιδεινώσει αυτόν που ήδη έχετε. Αλλά και το αίσθημα κόπωσης μπορεί να είναι μια κοινή αιτία του πονοκέφαλου τάσης. Περισσότερες ώρες ύπνου μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισής του.

ΑΠΕ

Back to top button