Ελλάδα

Σάλος στα social media με τις εικονες του πρωθυπουργού στην Ικαρία

Την ώρα που οι πολίτες καλούνται να τηρήσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στο σπίτι του βουλευτή Χ. Στεφανάδη στην Ικαρία μαζί με δεκάδες άτομα. Τρικούβερτο γλέντι, με οφθαλμοφανή συνωστισμό, κατά παράβαση των υγειονομικών κανόνων λόγω κορονοϊού, διοργανώθηκε προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στην Ικαρία.

Το γλέντι έγινε στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλου Στεφανάδη και, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, στο βίντεο που δημοσιεύει αποκλειστικά το NEWS 24/7, οι αποστάσεις και ο σεβασμός στο όριο των ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια κατοικία έχει πάει περίπατο.

Στα πλάνα βλέπουμε τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του (πάνω από 50 άτομα) να φτάνουν στο σπίτι, υπό τους ήχους μουσικής, να ανεβαίνουν τα σκαλιά και στη συνέχεια να… συνωστίζονται στο σπίτι του βουλευτή.Αποκλειστικό βίντεο: Γλέντι σε σπίτι στην Ικαρία με πάνω από 50 άτομα, παρουσία Μητσοτάκη

Μεταξύ (πολλών) άλλων στο φαγοπότι, που διήρκεσε μία ώρα παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, στο σπίτι πραγματοποιούνταν ετοιμασίες ήδη από την Πέμπτη, για την υποδοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ικαρία

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, προκάλεσε από την αρχή αντιδράσεις, καθώς έγινε την ημέρα που επιβλήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το πρωτοφανές μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, δεκάδες άτομα συνόδευαν τον κ. Μητσοτάκη στην περιοδεία του σε ένα νησί που είναι μέχρι στιγμής υγειονομικά ασφαλές.

Οι εικόνες συνωστισμού στο σπίτι του βουλευτή Στεφανάδη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελούν πρόκληση προς τους πολίτες που καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους και να επιδείξουν ατομική ευθύνη, την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση δεν σέβεται τους κανόνες που θεσπίζει.

news247.gr

Χρ. Στεφανάδης: Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα στο γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία

Ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η  έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

ΑΠΕ

Back to top button