Καστοριά

ΗΟΤΕL TSAMIS: Σε εξέλιξη οι έρευνες με εξαιρετική δουλειά από τετραμελές κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων πυροτεχνουργών (φωτο – ρεπορτάζ)

Ξεκίνησαν σήμερα νωρίς το πρωί από ειδικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων πυροτεχνουρχών οι έρευνες για τις απαντήσεις στα αίτια της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο “Tsamis”, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση του κτιρίου.

Το ειδικό 4μελές κλιμάκιο των πραγματογνωμόνων, παρά τις σημερινές άσχημες καιρικές συνθήκες, με την συνδρομή εκσκαφέα, προχώρησαν σε στοχευμένα σημεία του κτιρίου προκειμένου να εντοπίσουν χρήσιμο και απαραίτητο υλικό, στο πλαίσιο της έρευνας.

Γεγονός είναι ότι το κλιμάκιο της ΤΕΕΜ ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εξαιρετική δουλειά, αποδεικνύοντας την μεγάλη εμπειρία που διαθέτει φθάνοντας από την πρώτη κιόλας μέρα των ερευνών σε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν ειδικούς εμπειρογνώμονες και πυροτεχνουργούς και τις επόμενες ημέρες οπότε το ειδικό κλιμάκιο εφόσον ολοκληρώσει την έκθεση θα συντάξει το πόρισμα δίνοντας απαντήσεις που οδήγησαν όχι μόνο στην έκρηξη αλλά και στην κατάρρευση του ξενοδοχείου.

Να σημειωθεί ότι τις έρευνες συμμετέχουν εκτός από το 4μελές κλιμάκιο της ΤΕΕΜ ΕΛΑΣ, ένας χημικός της ΠΕ Καστοριάς, ένας Πολ. Μηχανικός της ΠΕ Καστοριάς, ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της ΠΕ Καστοριάς, καθώς και δύο τεχνικοί σύμβουλοι από το ΗOTEL TSAMIS, ένας πραγματογνώμονας και ένας της Ασφαλιστικής Εταιρείας.

sentranews.gr

Back to top button