Καστοριά

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η ΝΔ θα μας βρει απέναντι στα σχέδιά της για την κατάργηση των ανεξάρτητων Τοπικών Συμβουλίων

Συνάντηση είχε σήμερα στο γραφείο της η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου με το Άτυπο Συντονιστικό Όργανο Κοινοτήτων Καστοριάς.  Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με το οποίο καταστρατηγείται η ανεξαρτησία των Τοπικών Συμβουλίων Κοινοτήτων και των Προέδρων των Κοινοτήτων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες να εκπροσωπούνται άμεσα μέσω της ανάδειξης των μελών των Τοπικών Συμβουλίων με ξεχωριστή κάλπη.

Η ΝΔ καταστρατηγεί την ανεξαρτησία των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων και οι πολίτες δεν θα μπορούν να επιλέγουν με βάση την καταλληλότητα των υποψηφίων αλλά με βάση την ένταξή τους στα δημοτικά και κομματικά ψηφοδέλτια. Η ΝΔ επιστρέφει στο παρελθόν και αντί να ενισχύσει τα τοπικά συμβούλια με αρμοδιότητες και πόρους αναιρεί την ανεξαρτησία της ύπαρξής τους.

Η κ. Τελιγιορίδου δήλωσε πως είναι στο πλευρό του Συμβουλίου Κοινοτήτων Δήμου Καστοριάς και τόνισε πως «ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων αποτελεί τον πυρήνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πεδίο άσκησης πολιτικής δίπλα στις ανάγκες του πολίτη. Η προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων από τη ΝΔ στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων είναι οπισθοδρομική και αναχρονιστική. Η ανεξαρτησία των Τοπικών Συμβουλίων είναι για εμάς αυτονόητη και η ΝΔ θα μας βρει απέναντι μαζί με τους εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων στα σχέδια

Back to top button