Ελλάδα

Σαρδέλες σκορδάτες λαδορίγανη

Μα πόσο τέλειες και πόσο εύκολες!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σαρδέλες χοντρούλες, καθαρισμένες (μπορείτε να ζητήσετε απ’ τον ιχθυοπώλη να σας τις καθαρίσει)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Απλώνετε τις σαρδελίτσες στο ταψί. Σκορπίζετε το σκορδάκι. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Προσθέτετε το λάδι. Ανακατεύετε καλά να πάνε παντού τα υλικά. Βάζετε και ½ ποτηράκι του κρασιού νερό και ψήνετε στους 180° C για περίπου 45′. Σερβίρετε, αν θέλετε, με λίγο λεμόνι.

icookgreek.com

Back to top button