Καστοριά

Συνάντηση Ζ. Τζηκαλάγια με αντιπροσωπεία προέδρων των Κοινοτήτων του Νομού

https://www.tzikalagias.gr/wp-content/uploads/2021/02/1-3.jpg

Δέχθηκα σήμερα αντιπροσωπεία των Προέδρων των Κοινοτήτων του Νομού μας αποτελούμενη από την κ. Κ. Πηγατσιώτη του Τοιχιού,τον κ. Δ. Ζαρογιάννη του Χιλιοδένδρου, τον κ. Β. Μιρκόπουλο του Μαυροχωρίου και τον κ. Π. Πασχάλογλου της Ποριάς.
Συζητήσαμε για το Νομοσχέδιο που έρχεται για την Αυτοδιοίκηση.Όλοι συμφωνούν για την αναγκαιότητα επαναφοράς της ενισχυμένης αναλογικής(εκλογή Δημάρχου με 43%,πλειοψηφία 3/ 5 στο Δημοτικό Συμβούλιο,ελάχιστο όριο 3%). Εκτεταμένη συζήτηση γίνεται κεντρικά και σε όλη την Ελλάδα για τις Κοινότητες.Ο θεσμός εδώ και 30 χρόνια υποβαθμίσθηκε με τον <Καποδίστρια>.
Οι κάτοικοι όμως των χωριών θέλουν να παραμείνει ο Πρόεδρός τους.Πιστεύω πως δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην υπαγωγή των κοινοτήτων στα ψηφοδέλτια των υπ.Δημάρχων.Ο πολίτης πρέπει ελεύθερα να επιλέγει τον Πρόεδρό του στο χωριό.Όχι μόνον για τις κάτω των 300 ή 500 κατοίκων που αποδέχθηκε ήδη ο Υπουργός Εσωτερικών αλλά για όλες.
Μέχρι να έρθει το Ν/Σ στη Βουλή μπορούμε να βρούμε την καλύτερη λύση, γιατί αποτελεί πεποίθησή μας πως η Κοινότητα αποτελεί συστατικό κύτταρο της Δημοκρατίας.

Back to top button