Καστοριά

Παραχώρηση Χρήσης Οικίσκου στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς(φωτογραφίες)

Στην παραχώρηση χρήσης ενός Οικίσκου 30 τ.μ. που προμηθεύτηκε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Καστοριάς προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, έπειτα από την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την υπεύθυνη του Κ.Υ. Νίνα Βελισσαρίδου.

 

Η συγκεκριμένη προμήθεια έγινε μετά από αίτημα της 3ης ΥΠΕ ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Λειτουργεί ήδη ως ιατρείο εξέτασης  ύποπτων περιστατικών  από το Κ.Υ. και ως σημείο δειγματοληψίας για τεστ κορωνοϊού (covid-19) από τις  Κινητές Μονάδες Υγείας  (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

 

Πρόκειται για έναν οικίσκο τύπου isobox με στατική επάρκεια, διαστάσεων 3 μ. Χ 10 μ., δίχωρο, με εσωτερική πόρτα, όπου διαθέτει  κλιματιστικό inverter, νιπτήρα, μπάνιο και όλες τις απαραίτητες ηλεκτρολογικές και λοιπές εγκαταστάσεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαββόπουλος τόνισε πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Π.Ε. Καστοριάς θα βρίσκεται πάντοτε αρωγός σε δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις δομές υγείας της περιοχής για το πολύτιμο έργο που επιτελούν ασταμάτητα, ακούραστα και με μεθοδικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας.

Από την πλευρά τους, τόσο η υπεύθυνη του Κ.Υ. κα. Βελισσαρίδου όσο και η υπεύθυνη ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ κα. Μπουργανού ευχαρίστησαν την Π.Ε. Καστοριάς για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους.

 

 

Back to top button