Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ξενοδοχείο Τσάμης: Ολοκληρώνονται οι έρευνες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών – Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Είκοσι πέντε με 30 δείγματα μπάζων από τα ερείπια του εμβληματικού ξενοδοχείου «Tsamis» που ισοπεδόθηκε την προηγούμενη Πέμπτη θα παραδοθούν συνολικά την Τετάρτη από το 4μελές κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της ΕΛ.ΑΣ. από τη Θεσσαλονίκη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καστοριάς.

Του Τίμου Φακαλή

Τα δείγματα αναμένεται να σταλούν από την Πυροσβεστική, η οποία και διενεργεί την προανάκριση, στην υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη.

Η τελευταία αφού τα εξετάσει θα αποφανθεί για την ύπαρξη ή μη εκρηκτικών στο κτίριο και αν η ισοπέδωση του κτιρίου οφείλεται μόνο στην διαρροή υγραερίου. Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται έπειτα από περίπου ενάμιση μήνα. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στο σημείο όπου κατέρρευσε το 4ωροφο εμβληματικό ξενοδοχείο από κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) από τη Θεσσαλονίκη το οποίο «χτενίζει» την περιοχή από το πρωί του Σαββάτου. Ειδικό συνεργείο συνεχίζει να απομακρύνει τα μπάζα από το σημείο, προκειμένου οι πυροτεχνουργοί να φτάσουν στο υπόγειο του «Tsamis hotel».

Στις έρευνες συμμετέχουν εκτός από το 4μελές κλιμάκιο της ΤΕΕΜ ΕΛ.ΑΣ, ένας χημικός της ΠΕ Καστοριάς, ένας Πολιτικός Μηχανικός της ΠΕ Καστοριάς, ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της ΠΕ Καστοριάς, καθώς και δύο τεχνικοί σύμβουλοι από το «Ηotel Tsamis», ένας πραγματογνώμονας και ένας της Ασφαλιστικής Εταιρείας.

ethnos.gr

 

Back to top button