Καστοριά

Παραιτήθηκαν Γ. Γαπκιάδης και Β. Μαλέα από το ΠΥΣΠΕ Καστοριάς

Σήμερα, Πέμπτη 11/2/2021 υποβάλαμε ως εκλεγμένοι αιρετοί τις παραιτήσεις μας από το υπηρεσιακό συμβούλιο ΠΕ Καστοριάς.
Στο εξής το ΠΥΣΠΕ θα συνεδριάζει χωρίς εκλεγμένους/ες εκπροσώπους του κλάδου.
Από σήμερα οι διορισμένοι, εκλεκτοί της διοίκησης θα παίρνουν αποφάσεις ερήμην όλων μας και χωρίς να «απολογούνται» στους συναδέλφους. Στους μόνους που θα δίνουν λόγο θα είναι αυτοί που τους διόρισαν. Από σήμερα μπαίνει η ταφόπλακα στο θεσμό του Αιρετού.
Κάποιοι θυσίασαν, ίσως με λίγα κροκοδείλια δάκρυα, έναν δασκαλογέννητο θεσμό που έχει ζωή 100 χρόνια. Μόνο τις περιόδους «αναταραχών και πολιτικών εκτροπών» οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν Αιρετούς εκπροσώπους. Από το 1936 μέχρι το 1950 ο θεσμός δεν λειτουργεί, γιατί καταργήθηκε από τη δικτατορία του Μεταξά και από το 1967 ως το 1977 καταργείται και πάλι ο θεσμός από την απριλιανή Δικτατορία.
Ο θεσμός του αιρετού κατακτήθηκε με αγώνες και συνυφάνθηκε από οράματα και στόχους κλαδικούς και εν μία νυκτί με προσχεδιασμένους χειρισμούς και τακτικισμούς συνεθλίβη ανάμεσα στις συμπληγάδες της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και του αυταρχισμού της Κυβέρνησης και στις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες των ανεπίγνωστων πράξεων των παρατάξεων της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΑΜΕ, ΕΡΑ ΑΕΕΚΕ). Η ηγεσία της ΔΑΚΕ παίζοντας παιχνίδια με τους θεσμούς, ήδη από το καλοκαίρι, έστησε την γκιλοτίνα και θυσίασε αρχές και αξίες του συνδικάτου για αμφιλεγόμενα δικά της κέρδη. Όσο για τις υπόλοιπες δυνάμεις της αναταραχής θεώρησαν μάλλον πως βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό ώστε να καθαρίσουν από τους αντιπάλους τους και να απαστράψουν στην πασαρέλα του μπάχαλου! Έρχεται, δυστυχώς, κάποια στιγμή και η ώρα του ταμείου και στο μέτρημα ο κλάδος είναι φτωχότερος και οι εκπαιδευτικοί ανυπεράσπιστοι!!!
Μπορεί κάποιος/α να μας εξηγήσει πως σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα δόθηκαν παρατάσεις στη θητεία των Αιρετών και στην Εκπαίδευση οδηγηθήκαμε στην κατάργηση ουσιαστικά του θεσμού;
Ο κλάδος οφείλει να πορευτεί σύσσωμος κατά των πολιτικών που ευτελίζουν το Δημόσιο Σχολείο, το κύρος και την υπόσταση των Εκπαιδευτικών. Κανένας/καμία συνάδελφος/ισσα δεν πρέπει να συμμετέχει στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ώστε όλοι/ες μαζί να δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους. Δε χωρούν ατομικές επιδιώξεις στους κοινούς αγώνες για την Εκπαίδευση που μας αξίζει!! Όσοι και όσες προδώσουν την εμπιστοσύνη του κλάδου τους αξίζει μόνο η χλεύη! Η παραίτησή τους αποτελεί ηθικό μονόδρομο!!
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες,
υποβάλαμε τις παραιτήσεις μας, αφενός μεν σεβόμενοι τη βούλησή σας που σε ένα μεγάλο ποσοστό έστρεψε την πλάτη στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. και στην αδιαλλαξία της Υπουργού, αφετέρου δε σεβόμενοι τους αξιακούς μας κώδικες και την προσωπική μας διαδρομή.
Θα είμαστε πάντα δίπλα σας, συναγωνιστές και συνοδοιπόροι στα κακοτράχαλα μονοπάτια της προάσπισης της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας, της Ισονομίας και Ισοπολιτείας.

 

Back to top button