Καστοριά

Δημήτρης Πρωτόγερος: Ο 30χρονος Καστοριανός μουσικός που λατρεύει την παραδοσιακή μουσική

Ο Δημήτρης Πρωτόγερος (ΜΑΟ) είναι ερασιτέχνης μουσικός με ειδικότητα στο κλαρίνο και την γκάιντα.
Γεννημένος το 1990 στην πόλη της Καστοριάς, μεγάλωσε έχοντας τη μουσική διαρκώς στη ζωή του.
Είναι αυτοδίδακτος, καθώς από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα.
Το 2018 γεννήθηκε η επιθυμία του για το μουσικό όργανο του κλαρίνου, που αποτελεί και το κατεξοχήν μουσικό όργανο της καταγωγής του.
Λατρεύει την παραδοσιακή μουσική αλλά και κάθε τύπου άκουσμα που συνοδεύεται από κλαρίνο.
Λίγο αργότερα ήρθε σε επαφή με το όργανο της γκάιντας,όπου ξεκίνησε η ενασχόληση του με παραδοσιακούς θρακιώτικους ρυθμούς, καθώς και με διάφορες διασκευές γνωστών τραγουδιών.
Τα τελευταία 2 χρόνια αποτελεί μέλος του τοπικού συγκροτήματος “Κεσριγιέ” παρουσιάζοντας ένα προγραμμα παραδοσιακού και ρεμπέτικου περιεχομένου.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συμμετέχει ενεργά στο συγκρότημα

Κούπες – The Band, το οποίο συνδυάζει την ελληνική ροκ μουσική με παραδοσιακά στοιχεία.Οι Κούπες έχουν πραγματοποιήσει live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος , έχουν ήδη κυκλοφορήσει τον πρώτο τους δίσκο και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο και το δεύτερο τους cd, το οποίο θα περιέχει κλαρίνο και γκαιντα.
Επιπρόσθετα, ο Δημήτρης έχει συνεργαστεί με τον μουσικό δημιουργό Μπαμπη Στεφανιδη στο προσωπικό του άλμπουμ “Παραληθεια” και επι σκηνής με τον Φίλιππο Φασουλα, που παίζει κλαρίνο στην παραδοσιακή μπάντα δρόμου “BANDA ENTOPICA”.
Κινητήριος δύναμη του αποτελεί η άποψη ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, εμψυχώνει και ζωντανεύει την ελπίδα και την αισιοδοξία!

 

Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός σύλλογος ‘Το Μικρό Καζαβήτι’

Back to top button