Καστοριά

Άγχος , θλίψη, πανικός και σύγχυση παντού! (της Ειρήνης Χρηστάκη)

Η κρίση της πανδημίας με τις επιπτώσεις της σε όλο το φάσμα της κρατικής και κοινωνικής μας υπόστασης, σε συνδυασμό με τις αντοχές της οικονομίας και τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων δημιουργούν ένα σκηνικό κάθε άλλο αισιόδοξο για το αύριο του τόπου.
Δύσκολα πλέον μπορεί κάποιος να σκεφθεί ψύχραιμα και ξεκάθαρα, επικρατεί άγχος , θλίψη, πανικός και σύγχυση παντού. Η αβεβαιότητα του αύριο , η ανεργία και η οικονομική κατάσταση προκαλούν τρόμο στους πολίτες που με τα βίας τα βγάζουν πέρα , με αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα περιστατικά της εγκληματικότητας και της βίας , η κατανάλωση ουσιών και ηρεμιστικών έχουν χτυπήσει κόκκινο αφού η κατάθλιψη και οι ψυχοσωματικές ασθένειες έχουν κατακόρυφη άνοδο . Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υποκίνηση δημιουργίας εσωτερικών αντιδράσεων ξεσηκωμού στη χώρα δείχνουν πως ίσως δεν απέχουμε πολύ από μια πολύ έντονη κοινωνική έκρηξη.
Από την άλλη στα εθνικά μας θέματα τώρα όλα τρέχουν με πολύ ραγδαίους και επικίνδυνους ρυθμούς .
Ξεκινάμε από τα όσα στήνονται από πλευράς γειτόνων οι οποίοι τοποθετούν πινακίδας σε έξι γλώσσες καθώς και τριψήφιο αριθμό για παροχή «βοήθειας». Οι γλώσσες είναι Τουρκικά, Αγγλικά, Αραβικά, Περσικά, Ουρντού και Μπενγκάλι. Μαζί με τον τριψήφιο αριθμό οι παράνομοι μετανάστες θα έχουν την συνδρομή των τουρκικών αρχών προς τα πού να κατευθυνθούν για να παραβιάσουν τα σύνορα στον Έβρο . Για άλλη μια φορά λοιπόν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει χειραγωγώντας όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει πλήθος μεταναστών προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους πριν την έναρξη των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων για την επέκταση και την οριοθέτηση των εθνικών κυριαρχικών νόμιμων δικαιωμάτων της χώρας μας .
Λαμβάνοντας υπόψιν της αναλύσεις γεωπολιτικών αναλυτών αυτή τη φορά οι κινήσεις της Τουρκίας θα είναι μεθοδευμένες και σχεδιασμένες αφού έχουν λάβει γνώση (έτσι νομίζουν τουλάχιστον ) των αντιδράσεων μας από τις προηγούμενες απόπειρες υλοποίησης των αποδεδειγμένα λάθος στρατηγικών τους .
Με λίγα λόγια λοιπόν η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται αντιμέτωπες: με την διχοτόμηση της Κύπρου, την μοιρασιά της ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο και την υποχώρηση του κυριαρχικού δικαιώματος, των χωρικών υδάτων των 12 μιλίων, και τη σταδιακή υποχώρηση τους στις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας. Μένει λοιπόν να δούμε αν οι ευρωπαίοι «σύμμαχοί μας» (κυρίως Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Μάλτα), μας αναγκάσουν να οδηγηθούμε στην αγκαλιά της Τουρκίας την ώρα που εμείς ψάχνουμε συμμαχίες (και καλά κάνουμε) με Αίγυπτο, Εμιράτα, Ισραήλ . Άραγε η βοήθεια από τη Δύση αυτή τη φορά θα φτάσει ή θα ελπίζουμε το θαύμα να έρθει από τη θέση που θα κρατήσει η Γαλλία και οι ΗΠΑ σε σχέση με την Τουρκία κυρίως όταν οι ΗΠΑ από τη μια θέλει να τιμωρήσει την Τουρκία, που όμως τόσο πολύ τη χρειάζεται απέναντι στην Ρωσία ;
Μακάρι μέσα σε όλη αυτή τη χαοτική κατάσταση που θα επικρατήσει να σταθούμε τυχεροί και να βγούμε αλώβητοι από τις συγκρούσεις συμφερόντων των Μεγάλων Δυνάμεων.
Μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα , δηλαδή μέχρις ότου σημάνει λήξη συναγερμού και από τον κορονοϊό και τις συνέπειες αυτού καθώς και της διευθέτησης όλων των εθνικών μας θεμάτων θα περάσουμε δοκιμασίες σαν άνθρωποι και θα δώσουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και εξετάσεις πρακτικής εφαρμογής των διδαγμάτων από τους προγόνους μας, η εξέταση στην θεωρία τελείωσε, σε πολύ λίγο θα εξεταστούμε στην εφαρμογή – στη πράξη ,εδώ θα φανεί ποιοι πραγματικά αξίζουν να ονομάζονται…ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ποιοι πραγματικά αξίζουν να ονομάζονται… ΕΛΛΗΝΕΣ !

 

Back to top button