Ελλάδα

Κανελόνια με σπανάκι, πράσα, φέτα και σάλτσα ντομάτας

Υλικά συνταγής

  • 18 κανελόνια (έτοιμα για γέμισμα, χωρίς βράσιμο)
  • 500 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 130 γρ. φέτα κομματιασμένη
  • 130 γρ. ανθότυρο ή μανούρι κομματισμένο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
  • 100 γρ. γκούντα για την μπεσαμέλ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: ζεσταίνετε το μισό λάδι με το μισό βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα πράσα, το σπανάκι και το ένα κρεμμύδι. Ανακατεύετε μέχρι να σοταρισθούν και να μαραθούν.
  2. Σε άλλη μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και βούτυρο και σοτάρετε το δεύτερο ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο, τον κύβο των λαχανικών και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος με τη σάλτσα από την εστία.
  3. Ρίχνετε μέσα στο μείγμα με το σπανάκι λίγη μπεσαμέλ, το μαϊντανό, λίγο πιπέρι και τα λευκά τυριά (φέτα και ανθότυρο). Ανακατεύετε και γεμίζετε τα κανελόνια.
  4. Σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί ρίχνετε με ένα κουτάλι λίγη από την μπεσαμέλ. Τοποθετείτε τα κανελόνια και ρίχνετε ανάμεσά τους και επάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ ανακατεμένη με την γκούντα. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Ψήνετε τα κανελόνια 40΄-45΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να πάρουν χρώμα.

icookgreek.com

Back to top button