Ελλάδα

Πανεύκολα κεκάκια με ζαχαρούχο, μπανάνα και μερέντα

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζάνι γεμάτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 μπανάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας μερέντα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο και στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη. Χτυπάτε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο μαλακωμένο σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να αναμειχθεί καλά με τα άλλα υλικά. Ρίχνετε την μπανάνα λιωμένη (με πιρούνι ή με το χέρι) και τέλος τη μερέντα. Ανακατεύετε ξανά το μείγμα να ενσωματωθούν τα υλικά.
  2. Αλείφετε μια αντικολλητική φόρμα για κεκάκια ή muffins με λίγο βούτυρο (ή βάζετε μέσα στις θέσεις της φόρμας χάρτινες θήκες για κεκάκια, ώστε να είναι και έτοιμα για σερβίρισμα). Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες της φόρμας (ή στις χάρτινες) προσέχοντας να μην το γεμίσετε πάνω πάνω γιατί φουσκώνουν κιόλας. Ψήνετε στους 170º C για 25′-30′. Συνοδεύετε αν θέλετε με φρεσκοκομμένη μπανάνα και άλειμμα σοκολάτας.
Συμβουλή

Με τη δόση αυτή βγαίνουν 12-14 κεκάκια. Μπορείτε να φτιάξετε σπιτική «μερέντα» με τη συνταγή που θα βρείτε εδώ.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Εύκολο γλυκό σνακ για το πρωινό ή το απογευματινό στο σπίτι των παιδιών στο σπίτι, αλλά και για το σχολικό διάλειμμα. Αν δεν έχετε φόρμα για κεκάκια μπορείτε με την ίδια ζύμη να φτιάξετε ένα μεγάλο κέικ σε μακρόστενη φόρμα, όμως θα αυξήσετε το ψήσιμο στα 50′.

icookgreek.com

Back to top button