ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Καστοριάς: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Καλούμε όλους τους καλλιτεχνικούς φορείς (πολιτιστικούς συλλόγους, κέντρα διασκέδασης, θεατρικές ομάδες, καλλιτέχνες) σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17/2/21 και ώρα 13:00 έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Σε λιγότερο από ένα μήνα κλείνουμε ένα χρόνο από το ξεκίνημα της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που βίωσε η γενιά μας. Δεν είναι όμως μόνο υγειονομική η κρίση. Χτυπήθηκε ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, οι τέχνες, οι δημιουργοί, οι άνθρωποι που εργάζονται στο θέαμα – ακρόαμα και τελευταία διατυμπανίζεται ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα.
ΠΟΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ;;;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Η φίμωση του καλλιτεχνικού και ελεύθερου λόγου με σκοπό τον έλεγχο της κοινωνίας.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Να απαγορεύονται τραγούδια όπως το Bella Ciao, Αερικό του Θ. Παπακωνσταντίνου, Πότε θα κάνει ξαστεριά του Ν. Ξυλούρη, Όσοι γινούν πρωθυπουργοί του Μ. Βαμβακάρη, Σιγά μην κλάψω του Γ. Αγγελάκα.

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Να διώκονται ποινικά καλλιτέχνες για την τέχνη τους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Η τέχνη με περιοριστικά μέτρα.

Να θυμάστε καλά ότι εκμεταλλευτήκατε τη Μήδεια για να ψηφίσετε τον τρομονόμο παρά την αντίδραση του καλλιτεχνικού και όχι μόνο κόσμου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Μήδεια ήταν αυτήν που έδωσε την τέχνη της και τις συμβουλές στον Ιάσωνα για να αποκτήσει το χρυσόμαλλο δέρας. Ξεχάσατε όμως ότι η Μήδεια ήταν εκδικητική και δεν δίστασε να σκοτώσει ακόμη και τα παιδιά της από θυμό και την επιθυμία για εκδίκηση. Με λάθος φαινόμενο τα βάλατε.

Η ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΕΙΛΗ

Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Καστοριάς

Back to top button