Κόσμος

Σχεδόν εκατομμυριούχος σε μόλις 1 μήνα

Ο στοιχηματισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον χώρο του αθλητισμού, καθώς ιστορικά κείμενα αποδεικνύουν ότι εδω και αιώνες, σε διάφορους πολιτισμούς, διοργανώνονται αγώνες με τους θεατές να καλούνται να προβλέψουν τον νικητή και να έχουν ίδιον όφελος από αυτήν την εκτίμηση.

Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην σύγχρονη εποχή, καθώς οι στοιχηματικές εταιρείες ανά την υφήλιο, έχουν αυξηθεί σε σχεδόν… προκλητικό βαθμό. Αρκετές μάλιστα εξ΄ αυτών, αποτελούν βασικούς ή δευτερεύοντες χορηγούς μεγάλων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων, με τις διαφημίσεις τους να φιλοξενούνται στις φανέλες των παικτών, αλλά και σε περίοπτη θέση στα γήπεδα και πέριξ του αγωνιστικού χώρου.

Η πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων έχει να διηγηθεί και από μία ιστορία σχετικά με το στοίχημα, είτε με τον ρόλο του πρωταγωνιστή, είτε με αυτόν του αυτήκοουή του αυτόπτη μάρτυρα. Ομως η περίπτωση του Ζερόμ, ενός 23χρονου Γάλλου από το Μπορντό, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, ξεχωριστή.

Ο εν λόγω νεαρός, «γνώρισε» τον… κόσμο του στοιχήματος κατά την διάρκεια του Μουντιάλ 2018, που ολοκληρώθηκε με τον θρίαμβο της Γαλλίας. Εκτοτε, ο Ζερόμ υπήρξε περιστασιακός παίκτης, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2021, όταν και άνοιξε λογαριασμό σε γνωστή εταιρεία, καταθέτοντας το ποσό των 500 ευρώ. Και όπως αποδεικνύεται η «Θεά Τύχη» είναι μαζί του με όλες της τις… δυνάμεις. Εκείνη την ημέρα, ο Ζερόμ στοιχημάτισε 400 ευρώ στην νίκη της Τρουά επί της Σοσό για την Β` κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Ο αγώνας έγινε υπό δυνατή χιονόπτωση και μέχρι το 68ο λεπτό το σκορ ήταν 1-1. Κι ενώ όλα -και κυρίως οι καιρικές συνθήκες- έδειχναν ότι δεν θα σημειωθεί άλλο γκολ, ο διαιτητής της αναμέτρησης κατελόγισε ένα -αυστηρό όπως χαρακτηρίσθηκε από τον Τύπο- πέναλτι, με το οποίο η Τρουά πήρε την νίκη και ο λογαριασμός του Ζερόμ, έφθασε στα 828 ευρώ.

Ο νεαρός Γάλλος φαίνεται πως «γλυκάθηκε» και άρχισε να ποντάρει σχεδόν καθημερινά σε αποτελέσματα με μεγάλες αποδόσεις και μέχρι την περασμένη Παρασκευή, είχε στον λογαριασμό του 22.320 ευρώ! Ωστόσο, η… έμπνευση του Ζερόμ και η… αμέριστη συμπαράσταση της «Θεάς», φαίνεται πως δεν έχουν όρια, καθώς επέλεξε να στοιχηματίσει σε επτά ισοπαλίες στις αναμετρήσεις της μπουντεσλίγκα, διατηρώντας το δικαίωμα να κάνει ένα λάθος από τις επιλογές του.

Οι αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος έγιναν, κι επτά εξ΄ αυτών έληξαν χωρίς νικητή, με τα καθοριστικά γκολ να επιτυγχάνονται στα τελευταία λεπτά ή/και στις καθυστερήσεις. Και ο πανευτυχής Ζερόμ, απολαμβάνει να βλέπει και να ξαναβλέπει τον λογαριασμό του, που «εκτοξεύθηκε» στις 902.779 ευρώ, σε μόλις έναν μήνα στοιχηματικής δράσης…

ΑΠΕ

Back to top button