Καστοριά

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Καστοριάς

Παρόλες τις αποφάσεις των δικαστηρίων ο Δήμος Καστοριάς αρνείται να επαναφέρει στην εργασία τους, τους 5 εργαζόμενους των παιδικών σταθμών

Για ακόμα μία φορά και παρόλο που το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, απέρριψε την αίτηση του Δήμου Καστοριάς, για αναστολή εφαρμογής της απόφασης της Ειδικής Επιτροπής του άρθ. 152 του Ν.3463/2006, η Δημοτική αρχή, επικαλούμενη λόγους τους οποίους δεν μας αναφέρει, αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να επαναφέρει στην εργασία τους, τους πέντε (5) εργαζόμενους, ειδικότητας βρεφονηπιοκόμου, των  Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου. Και αυτό παρόλο που όλο το προηγούμενο διάστημα, από όταν έγινε γνωστή η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου μέχρι και χθες, διαβεβαίωναν τους εργαζόμενους ότι θα επιστρέψουν στην εργασία τους. Πρόλαβαν βέβαια, μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα και με περισσή σπουδή, να περάσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, απόφαση η οποία καταστρατηγεί τις ελάχιστες προϋποθέσεις που θέτει ο Πρότυπος Κανονισμός λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ως προς τη συγκρότηση των τμημάτων. Σχετική είναι και η επιστολή – διαμαρτυρία του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας.

Αντιλαμβανόμαστε πλέον, μετά την εμμονή από μέρους της διοίκησης να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, πως κάποιοι το έχουν πάρει προσωπικά και βάζουν τον εγωισμό τους, πάνω από τα συμφέροντα του Δήμου, λειτουργώντας εκδικητικά προς τους εργαζόμενους, που έχουν το «θράσος» να επιζητούν το αυτονόητο, την τήρηση της νομιμότητας και τη συμμόρφωση στις αποφάσεις.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, να λάβει γνώση των ενεργειών της Διοίκησης και με απόφασή του να δώσει τέλος στην υπόθεση, επαναφέροντας τους εργαζόμενους στην εργασία τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ:

 

Back to top button