Κόσμος

Μετά από μία δεκαετία, νέο άλμπουμ από Pharoah Sanders

Στις 26 Μαρτίου, κυκλοφορεί νέο άλμπουμ από τον σαξοφωνίστα της τζαζ Pharoah Sanders και τον μουσικό ηλεκτρονικής μουσικής Floating Points (κατά κόσμο, Sam Shepherd). Το Promises είναι το πρώτο νέο άλμπουμ που ηχογραφεί ο 80χρονος θρυλικός σαξοφωνίστας σε διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας.

Ο Sanders και ο Floating Points ηχογράφησαν το άλμπουμ – έχει εννέα μέρη – με συμμετοχή της London Symphony Orchestra, αλλά προς το παρόν δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο κομμάτι. Αντιθέτως, έδωσαν προσφάτως στη δημοσιότητα ένα σύντομης διάρκειας teaser το οποίο δείχνει τους δύο μουσικούς να δουλεύουν μαζί στο στούντιο. Τα εικαστικά για το εξώφυλλο έχει κάνει η Αμερικανή εικαστικός Julie Mehretu και η δισκογραφική εταιρεία Luaka Bop από την οποία θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ, θα διαθέσει επίσης σε περιορισμένα αντίτυπα και μια έκδοση 180 γραμμαρίων.

Το 2019, ο Sanders επανηχογράφησε μαζί με τον οργανίστα Joey DeFrancesco την κλασική σύνθεσή του «The Creator Has a Master Plan» και κυκλοφόρησε την καινούργια εκδοχή ως σιγκλ. Πέρυσι, η γαλλική δισκογραφική Transversales Disques κυκλοφόρησε το Live in Paris του 1975, προχωρώντας σε επανέκδοση των συναυλιών του θρύλου της τζαζ στην Πόλη του Φωτός.

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του Floating Points, το Crush, κυκλοφόρησε το 2019. Και πέρυσι, ο μουσικός προχώρησε σε remixing των «Sister» και «Never Come Back» από το άλμπουμ Suddenly. Οι νέες εκδοχές κυκλοφόρησαν ως 12ιντσο βινύλιο τον Ιούλιο του 2020.

ΑΠΕ

Back to top button