Ελλάδα

Σκληρό lockdown από αύριο σε Κάλυμνο και Εύοσμο – Εκτός “κόκκινων” περιοχών ο Δήμος Εορδαίας

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσεται από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι και την 1η Μαρτίου ο Δήμος Καλυμνίων κι ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Άρα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται πλέον:

-Ο Δήμος Καλυμνίων

-Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης

-Ο Δήμος Μυκόνου

-Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (πλην Σκύρου)

-Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

-Η Περιφέρεια Αττικής.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο»

Στο κόκκινο εντάσσονται η ΠΕ Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, αλλά και όλη η ΠΕ Ηλείας, πλην της Ανδρίτσαινας, ο δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, και οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας. Επίσης ο δήμος Άργους – Μυκηνών και ο δήμος Ζίτσας, της ΠΕ Ιωαννίνων.

Ποιες περιοχές «βγαίνουν» από το «κόκκινο» και γίνονται «πορτοκαλί»

Δεν παρατείνονται τα μέτρα στον δήμο Θήρας, στον δήμο Αγίου Νικολάου, στην Ζάκυνθο, στον δήμο Σπάρτης και στον δήμο Εορδαίας.

ΑΠΕ/Νewsit.gr

Back to top button