Ελλάδα

Έκκληση του Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εισήλθε από σήμερα το πρωί και μέχρι την 1η Μαρτίου ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

“ Εφόσον πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους, οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις κατευθυντήριες οδηγίες των ειδικών”, ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

“ Δεν το περιμέναμε. Η εικόνα που είχαμε από τα τελευταία rapid test που πραγματοποιήθηκαν στις δύο Κοινότητες του Δήμου ήταν ότι ο Δήμος είναι “καθαρός”. Ξαφνικά ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν 11 κρούσματα του νοτιοαφρικανικού στελέχους, ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διασποράς και εν τέλει ανακοινώθηκε το lockdown. Θα θέλαμε και θα έπρεπε να έχουμε πιο έγκυρη ενημέρωση”, πρόσθεσε.

“ Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς. Είμαστε όλοι κουρασμένοι από την πανδημία, όμως μπροστά σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να δείξουμε υπευθυνότητα και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους”, υπογράμμισε ο κ. Μανδαλιανός.

ΑΠΕ

Back to top button