Σουτζουκάκια με ρύζι

Υλικά συνταγής

  • κιμάς αρνίσιος: 500 γρ.
  • κιμάς μοσχαρίσιος: 500 γρ.
  • ψωμί: 2 φέτες (μόνο η ψίχα)
  • κρασί λευκό: 200ml
  • σκόρδο: 3 σκελίδες, λιωμένες
  • μαϊντανός: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αυγά: 2
  • κύμινο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού λίγο
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: λίγο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζυμώνετε τα δυο είδη του κιμά, το σκόρδο, το ψωμί μουσκεμένο στο κρασί και στυμμένο καλά, το μαϊντανό, τα αυγά, το λάδι, το κύμινο και το αλατοπίπερο μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Πλάθετε σε κυλινδρικά σουτζουκάκια.
  2. Τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνετε στο γκριλ. Όταν ψηθούν από τη μια μεριά, τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη.
  3. Για τη σάλτσα ντομάτας, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε ή τις πολτοποιείτε στο ρεντέ.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5’. Βάζετε τα σουτζουκάκια σε πήλινο σκεύος, τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνετε για 40’ στους 170ο C – 180o C γυρίζοντάς τα συχνά μέσα στη σάλτσα τους. Τα συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.

Συμβουλή

Τα μαμαδίστικα μυστικά: Ο αναμεικτος κιμάς κάνει τα σουτζουκάκια πιο αφράτα και πιο ζουμερά, γιατί το αρνίσιο κρέας είναι πιο λιπαρό και πιο νόστιμο. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε και με βοδινό κιμά και πάχος από νεφραμιά. Οι Πολίτες τα σερβίρουν με γιαούρτι στραγγιστό και πάπρικα, που τους ταιριάζει πολύ