ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Δεν τα κατάφερε στον τελικό του Παγκόσμιου ο Γιάννης Πρώιος

Η ελληνική χιονοδρομία έγραψε ιστορία σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα κι αυτό ίσως πρέπει να κρατήσουμε. Έκανε ένα σημαντικό βήμα παραπάνω. Όλα τα παιδιά, όλη η ελληνική αποστολή προσπάθησε για το καλύτερο κι αυτό έχει σημασία.
Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος συμπεριλάμβανε τον τελικό των ανδρών στην τεχνική κατάβαση με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τρεις αθλητές, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.
Αλέξανδρος Γκιννής, Γιάννης Αντωνίου και Γιάννης Πρώιος, ρίχτηκαν στη μάχη για τη διάκριση σε μια αρκετά δύσκολη πίστα, η οποία “πέταξε” έξω πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά και μεγάλα φαβορί για μετάλλιο, τόσο το πρώτο όσο και στο δεύτερο σκέλος.
Ο Αλέξανδρος Γκιννής, ήταν αναμφίβολα ο αθλητής, ο οποίος είχε τις μεγαλύτερες πιθανότητες για μια ελληνική διάκριση. Ο AJ έκανε μια εξαιρετική κατάβαση στο πρώτο σκέλος, δείχνοντας το μεγάλο του ταλέντο όταν κατάφερε να διορθώσει ένα μικρό λάθος στο πρώτο μόλις σπλιτ.
Το δεύτερο κομμάτι ήταν και το πιο εντυπωσιακό για τον Έλληνα σκιέρ, ο οποίος από +0.17 πέρασε στο -0.09 κάνοντας καλύτερο πέρασμα από τον πρωτοπόρο εκείνη τη στιγμή, τον Αυστριακό Άντριαν Περτλ!
Στο τρίτο σπλιτ ωστόσο, έχασε πολύτιμο χρόνο και με 53.90 σημείωσε την 22η καλύτερη επίδοση, η οποία όμως τον έβαζε άνετα στο δεύτερο σκέλος του τελικού.
Ο Γκιννής ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο σκέλος βγάζοντας ενέργεια στο σκι, ωστόσο μια μικρή πτώση μετά το δεύτερο σπλιτ τον άφησε εκτός συνέχειας τελικού.
Από την πλευρά τους Γιάννης Πρώιος και Γιάννης Αντωνίου δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους στο πρώτο σκέλος μένοντας εκτός αγώνα.

stathopoulost.com

Back to top button