Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η Αναστασία Λιάπη επιλέγει 10 αγαπημένα παραμύθια

Δύσκολη η επιλογή δέκα μόνο βιβλίων που αγαπώ ή μου άρεσαν ή ταυτίστηκα, ή διάβασα τελευταία κ.λπ. Μιας και τον τελευταίο καιρό διάβασα μόνο βιβλία από τις εκδόσεις Υδροπλάνο που τα λάτρεψα όλα και είναι κρίμα να αδικήσω κάποιο συγγραφέα ή ήρωα. Έτσι όπως πάντα την λύση την βρήκα στα παιδιά.

Θα σας πω 10 παραμύθια που ήθελαν να ακούν τα παιδιά μου, όταν ήταν μικρά, ξανά και ξανά και που πλέον τα έλεγα με μάτια κλειστά.

Παπιοπεριπέτειες, της Δέσποινας Ρούσσου, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Η ιστορία ενός παπιού που δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει και μεγάλη περιπέτεια αρχίζει.

Ο Πέτρος φοβάται τα φαντάσματα, της Deredel – Rogeon, Sandrine, Εκδόσεις Ρέκος

Όπως όλα τα παιδιά έτσι και ο Πέτρος την νύχτα φαντάζεται διάφορες ιστορίες που τον τρομάζουν.

Ιστορίες για ιππότες, της Jane Bingham, Εκδόσεις Άγκυρα

Τρομακτικές ιστορίες με ιππότες που σίγουρα σε κρατάνε ξύπνιο.

Μαγικά παραμύθια με ιππότες, του Villeminot Vincent, Εκδόσεις Μοντέρνοι καιροί

Ο γενναίος ιππότης, Λεοπόλδο είναι ο πιο γενναίος κυνηγός δράκων στο βασίλειο. Μα αυτό που αναζητά ο ίδιος είναι μια πριγκίπισσα. Μέσα από αυτή την αναζήτηση βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν τρομερό δράκο.

Ο Μικρός πρίγκιπας, του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, Εκδόσεις Πατάκης

Πως μπορώ μέσα σε λίγες γραμμές να δώσω το νόημα αυτού του βιβλίου..;

Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα, της Εύας Ιεροπούλου, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Κάποιες φορές ένα όνειρο που δεν πραγματοποιείται σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις  τις αξίες σου.

Κολοκοτρώνης – Η αδούλωτη γενιά, Εκδόσεις Στρατίκη

Εδώ αγγίζουμε άλλους ήρωες. Ήρωες με γιαταγάνια που έφεραν την λευτεριά στην σκλαβωμένη, από τους Τούρκους, πατρίδα μας.

Οι περιπέτειες του Πίτερ Ράμπιτ, της Beatrix Potter, Εκδόσεις Λιβάνης

Ένα σκανταλιάρικο, τολμηρό κι ανήσυχο κουνέλι, ο Πίτερ Ράμπιτ, μας κρατά σε αγωνία κάθε τόσο αν τελικά θα τα καταφέρει σε όλα αυτά που βάζει στο μυαλό του.

Μύθοι του Αισώπου

Δεν γίνεται να μεγαλώσεις παιδιά δίχως να ακούσουν αυτούς τους μύθους.

Τα εφτά κατσικάκια, των Αδελφών Γκριμ σε όλες τις εκδοχές μαζί με Τα τρία γουρουνάκια. του James Orchard Halliwell-Phillipps

Τα βάζω μαζί γιατί πέρα ότι νομίζαμε ότι ήταν των αδελφών Γκριμ, ο λύκος ήταν ο ίδιος και πότε ξεκινούσε με τα κατσικάκια κι έφτανε στα γουρουνάκια ή το αντίθετο.

Σχετικά με τη συγγραφέα

Η Αναστασία Λιάπη γεννήθηκε στην Καστοριά. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο να γράφει και να εικονογραφεί παραμύθια. Ασχολείται με την φωτογραφία, τη ζωγραφική και τις αφηγήσεις παιδικών παραμυθιών. Τα καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων τα περνούσε σε χωρία του Βοίου Κοζάνης με τους παππούδες της όπου οι αφηγήσεις παραμυθιών ζωντάνευαν στα μάτια της. Πιστεύει στις νεράιδες, τις μάγισσες  και τα ξωτικά και με τις εικόνες της  θέλει να μας παρασύρει στα παραμύθια της. Η Αναστασία Λιάπη ζει και δημιουργεί στο Άργος Ορεστικό.

Παραμύθια της Αναστασίας Λιάπη που έχουν εκδοθεί είναι «Το μήλο των παραμυθιών» και «Η κυρία Σκιάχτρω» από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη στο παραμύθι με τίτλο «Ένα παραμύθι στις ειδήσεις των 9» από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

maxmag.gr

Back to top button