Καστοριά

Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς στον Ζήση Τζηκαλάγια

 

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

 

Έχουν περάσει 16 μήνες από την τελευταία μας συνάντηση κατά την οποία με το υπ΄αριθμ 52/2019 από 12-10-2019 πολυσέλιδο υπόμνημά που σας καταθέσαμε σας γνωρίζαμε τα ζητήματα που απασχολούν τόσο το Αστυνομικό προσωπικό της Πόλης μας όσο και γενικότερα τον κλάδο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η διαπίστωση μας ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματεία είναι ότι βασικά από τα χρόνια αιτήματά μας όπως η αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο, η αύξηση του πλαφόν των νυχτερινών τα οδοιπορικά  η επίλυση επίκαιρων οικονομικών αιτημάτων του κλάδου μας, το βαθμολόγιο και άλλα παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα.

Άλυτο παραμένει επίσης και το ζήτημα της επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου στους συναδέλφους του νομού μας για το οποίο οι βουλευτές του κυβερνόντως κόμματος , από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν μερικά χρόνια, πάσχιζαν να αποκατασταθεί αυτή η τεράστια αδικία, επικαλούμενοι μάλιστα ότι ο προϋπολογισμός για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος είναι μικρός. (για το ανωτέρω ζήτημα μάλιστα το Σωματείο μας σας κατέθεσε και το από 01-06-2020 υπόμνημα στο οποίο αναλύονται όλα τα τυπικά και ουσιαστικά κριτήρια που πληρούνται για την επέκταση του επιδόματος στην περιοχή μας και προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα της καταφανέστατης αδικίας μεταξύ των ένστολων και των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιο τομέα)

 

   Διερωτόμαστε πως άραγε μπορεί να αισθάνεται ένας Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος :

 

1) όταν παρακολουθεί εδώ και ένα έτος περίπου τους Έλληνες Αστυνομικούς  να δρουν καθοριστικά στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, από την εκτροπή των μεταναστών στον Έβρο  μέχρι την καταπολέμηση της εξάπλωσης του covid -19 με μοναδική επιβράβευση ένα ευχαριστήριο προσωπικό sms από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

2) όταν βλέπει τους εργαζόμενους του κλάδου μας να βρίσκονται διαρκώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο, μετρώντας παράλληλα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες- θύματα στο βωμό του καθήκοντος και την ίδια ώρα η Κυβέρνηση να προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση σχέδιο νόμου στο οποίο μεταξύ άλλον προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους της Α.Α.Δ.Ε.

3) όταν παρατηρεί την σκανδαλώδη στάση της Κυβέρνηση με την οποία  προκαλούνται  το φιλότιμο και οι ευαισθησίες των συναδέλφων μας ενώ παράλληλα απαξιώνει τον κλάδο μας και τον Έλληνα Αστυνομικό.

 

Κύριε Βουλευτά,

 

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη σας και τη δια ζώσης συνάντησή σας με τον πρωθυπουργό της  χώρας και εκμεταλλευόμενοι την οικειότητα μεταξύ σας, σας ζητούμε να επιτελέσετε το εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη των διαδικασιών που απαιτούνται για την επίλυση των ως άνω ζητημάτων μας.

Σας καλούμε να εκπληρώσετε ως Βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου την ηθική σας υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους και τις οικογένειές μας, καθώς και το ιερό χρέος σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος. Είναι σημαντικό για όλους τους συναδέλφους να γνωρίζουν ότι αποτελείτε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος ενώ παράλληλα σας δίνεται η ευκαιρία να καταρρίψετε το ρητό κατά το οποίο «οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά τα προβλήματα λιμνάζουν.

 

                                                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                    -Ο-                                                                                                        -Ο-

               Πρόεδρος                                                                                    Γενικός Γραμματέας 

               

        ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                            ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

            (6946773061)                                                                                       (6972404187)

Back to top button