Καστοριά

Ο Στέφανος Λιούζας απαντάει στην “τελευταία ευκαιρία” για το αιολικό πάρκο στη Βασιλειάδα

Σχετικά με θέση της αυτοδιοικητικής παράταξης στο Δήμο Καστοριας “Τελευταία Ευκαιρία” για το Αιολικό Πάρκο σε περιοχή της Βασιλειάδας (από πρόσφατη ανακοίνωση της):
Δεν μπορώ να καταλαβω γιατι αυτοτορπιλίζετε μια σωστη κατ’ αρχη θεση να ψηφισετε οχι. Καλλιεργωντας την λογικη των ανταποδοτικων στην ουσια ψηφιζετε ναι κυριολεκτικα. Πια ανταποδοτικα ειναι σε θεση να δωσουν πισω την απολυτη καταστροφη των βουνων μας οπου δεν εχει παρεμβει ακομη ο ανθρωπινος πολιτισμος της καταστροφης.
Θα εχετε παρατηρησει βεβαια επισης οτι το εν λογω εργο μελλεται να καταστρεψει περιοχες που ανηκουν στην περιοχη Βασιλειαδας, Βεργας και Λεχοβου χωρις στην ουσια να εχει λογο η περιοχη της Κλεισουρας. Η Κλεισουρα συμβαλει σε βοηθητικες εγκαταστασεις και αλλοι φορτωνονται τις συνεπειες.
Οταν ελθει και η σειρα της Κλεισουρας ακριβως πανω απο το κεφαλι της και σε ελαχιστη αποσταση απο τον οικισμο θα ειχε την ιδια θεση το χωριο και οι τοπικες του αρχες; Δεν νομιζω να εχουν καποιο συνδρομο αυτοκαταστροφης…
Χρειαζεται επανεξεταση , τοσο χωροταξικη , οσο και ουσιας για το αν ειναι πραγματι οι ανεμογεννητριες εναλλακτικη πηγη ενεργειας. Τουλαχιστον στην ταξη των πιο ειδημονων, ηλεκτρολογων μηχανικων δεν “λεει” κατι τετοιο.
Ας το ψαξουμε καλυτερα…
Στέφανος Λιούζας

«τελευταία ευκαιρία»: Γιατί ψηφίζουμε αρνητικά στη λειτουργία αιολικού σταθμού στην Κλεισούρα (χάρτες)

 

 

Back to top button