Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Πάνος Κεπαπτσόλγου στην ΕΡΤ3: “Αυταρχική η πρόθεση του Υπουργείου να πάρει εν μια νυκτί τη διαχείριση της περιουσίας των Δήμων” (βίντεο)

Στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή Περίμετρος μίλησε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαχείριση των ιαματικών πηγών της χώρας και κατ’ επέκταση αυτών της Αμμουδάρας. Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως αυτή διατυπώνεται μέσα από σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού, είναι η σύσταση μιας ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού που θα έχει την αποκλειστική διαχείριση των ιαματικών πηγών όλης της χώρας.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, τόσο τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και της ΚΕΔΕ, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Ορεστικού, είπαν ένα μεγάλο και ομόφωνο «όχι» στο σχέδιο νόμου, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση των άρθρων 7 έως 14 που αφορά στη διαχείριση των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα και ό,τι βρίσκεται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τις πηγές.

Μάλιστα χαρακτήρισε αυταρχική την πρόθεση του Υπουργείου να πάρει εν μια νυκτί τη διαχείριση της περιουσίας των Δήμων, ειδικά των μικρών όπου, όπως είπε, με πάρα πολύ κόπο, χρόνο και χρήμα καταφέραν να αναγνωρίσουν τις πηγές και να πάρουν τα ειδικά σήματα, ώστε να μπορούν να τις λειτουργούν.

Για τον λόγο αυτό ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο, ώστε να βρεθούν τα αδύναμα και τρωτά σημεία του σχεδίου νόμου και να μπει η συζήτηση σε νέο πλαίσιο.

ditikostipos.gr

Back to top button