Στην ανακρίτρια ο Δ. Λιγνάδης – Φάκελος με 200 καταγγελίες από τον ΣΕΗ

Αποτροπιασμό συνεχίζουν να προκαλούν στην κοινή γνώμη οι μαρτυρίες για το πώς προσέγγιζε ανήλικα παιδιά ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης. Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί σήμερα στην ανακρίτρια για όσα του καταμαρτυρούν, αλλά πρόθεση του νέου συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις έξι” είναι να ζητήσει 24ωρη αναβολή. Επίσης, στον Εισαγγελέα παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας με τους φακέλους των καταγγελιών. Στην Εισαγγελία θα βρεθούν και οι συνήγοροι του Νίκου Σ., του ανθρώπου από τη συνέντευξη του οποίου άνοιξε ο «χορός» των καταγγελιών για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Κούγιας είπε στην ΕΡΤ ότι θα καταθέσει και ένα αίτημα, το οποίο δεν αποκάλυψε και έχει να κάνει με την “ωμότητα” όπως την χαρακτήρισε της διαδικασίας μέσω της οποίας έχει γίνει η ποινική δίωξη σε βάρος του πελάτη του. Θα το κοινοποιήσει το αίτημα αυτό στις 12:00, μετά την ικανοποίηση του αιτήματός του, για αναβολή της απολογίας του εντολέα του. Ο κ. Κούγιας επανέλαβε πως  θα επιχειρηθεί να αποδομηθεί το κατηγορητήριο, χαρακτηρίζοντας τους μηνυτές, τους ανθρώπους δηλαδή που έχουν καταγγείλει τον Λιγνάδη, για τον βιασμό τους, ως “αναξιόπιστες προσωπικότητες που χρησιμοποιούν χοντροκομμένα ψέματα”. “Δικογραφία τηλεγράφημα”, χαρακτήρισε την δικογραφία των 10 μόλις σελίδων, όπως είπε, που έχει σχηματιστεί γι΄αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση και δήλωσε πως “είμαστε έτοιμοι με υπερασπιστική επάρκεια να αντιμετωπίσουμε τις κατηγορίες”. Ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι “η μόνη πράξη που τιμωρείται είναι εκείνη του βιασμού” γεγονός που όπως υποστήριξε δεν συνέβη με τους μηνυτές του Δ. Λιγνάδη, ενώ ενημέρωσε πως “θα ζητήσει κατ΄αντιπαράσταση εξέταση μαζί τους”. Ακόμα, όπως άφησε να εννοηθεί, θα επιχειρήσει να αποδώσει την εμπλοκή του ονόματός του εντολέα του σε πολιτικές σκοπιμότητες που στοχεύουν μέσω του ιδίου στην καρατόμηση της Λίνας Μενδώνη. “Υπάρχουν πολιτικά κίνητρα στην υπόθεση” υποστήριξε και θεώρησε υπερβολή το ότι πρόκειται να γίνει εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την υπόθεση Λιγνάδη.

Στον εισαγγελέα το πρωί και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, όπου παρέδωσε τον φάκελο του Σωματείου, με τις καταγγελίες κατά ηθοποιών. Σε δηλώσεις του ο κ. Τσαρούχας δήλωσε ότι ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει να κατατεθούν όλοι οι φάκελοι που αφορούν καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπεια. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες έχουν φτάσει στα γραφεία του σωματείου, περισσότερες από 200 καταγγελίες.

Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος αρχικά θα μελετήσει όλες τις επώνυμες καταγγελίες, θα διαπιστώσει σε ποιες περιγράφονται περιστατικά μη παραγεγραμμένα και στη συνέχεια θα ερευνήσει σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικά αδικήματα και να ασκηθούν διώξεις.

Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής, αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων. Ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Στην Εισαγγελία θα μεταβούν και οι συνήγοροι του 35χρονου Νίκου Σ., ο οποίος είναι ο πρώτος που κατήγγειλε με συνέντευξή του ότι βιάστηκε, σε ηλικία 19 ετών από τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη. Οι δύο συνήγοροι θα γνωστοποιήσουν στους εισαγγελικούς λειτουργούς τα στοιχεία του εντολέα τους ώστε να τεθεί στη διάθεση των αρχών.

Εξάλλου, την Παρασκευή θα καταθέσει στις αστυνομικές αρχές ως ύποπτος τέλεσης βιασμού, κατά νεαρού άνδρα, γνωστός ηθοποιός που συμμετέχει σε δημοφιλές τηλεοπτικό σίριαλ.

ertnews.gr

shares