Ελλάδα

Πατάτες στο φούρνο με κεφαλογραβιέρα, κασέρι και μπέικον

Υλικά συνταγής

  • 8 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους ή κομματάκια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 200ml φρέσκο γάλα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για  4’ – 5’ γυρίζοντάς τις κι από την άλλη πλευρά με ξύλινη σπάτουλα.
  2. Απλώνετε το μισό από το σοταρισμένο μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος, το οποίο έχετε πρώτα τρίψει με το σκόρδο και κατόπιν βουτυρώσει. Σκορπίζετε την κεφαλογραβιέρα, τα 2/3 από το μπέικον, αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά. Απλώνετε μια δεύτερη στρώση πατάτες και σκορπίζετε από πάνω το κασέρι και το υπόλοιπο μπέικον.
  3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τα αυγά και αλατοπίπερο και περιχύνετε το φαγητό. Σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνετε στο φούρνο στους 200 °C επί 50’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

icookgreek.com

Back to top button