ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου μιλάει για τη ζωή της και για την Καστοριανή μητέρα της (βίντεο)

Η εκπομπή “Η ζωή αλλιώς” της ΕΡΤ1 με την Ίνα Ταράντου βρέθηκε στα Κύθηρα, όπου η γνωστή σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου συνηθίζει να φιλοξενεί συχνά φίλους της

Η ζωή αλλιώς | Κύθηρα, το νησί της Αρμονίας (Β’ Μέρος)

Τα Κύθηρα είναι το μαγικό νησί της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Καθόλου τυχαία, το όνομά της έχει συνδεθεί με αυτό το νησί.

Είναι το μαγικό νησί που αγάπησε και αγαπάει παράφορα, το νησί που έχει ντύσει με τις ομορφιές και την αύρα του πολλά από τα διάσημα σενάριά της. Με τις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που φέρουν την υπογραφή της, τα Κύθηρα μπήκαν στο σπίτι μας και στην καρδιά μας για πάντα.

Σε αυτό το επεισόδιο θελήσαμε να γίνουμε ένα με την παρέα της Μιρέλλας. Την παρέα των ηθοποιών και των καλλιτεχνών, όλοι λάτρεις και πολύ συχνοί επισκέπτες των Κυθήρων. Την παρέα που έχει γίνει πλέον το σήμα κατατεθέν του νησιού.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου είναι ένα χαρακτηριστικό κομμάτι αυτής της παρέας. Που για λίγες ημέρες έγιναν και η δική μας παρέα. Η ιδανική συντροφιά για να ζήσουμε και να δούμε τα Κύθηρα Αλλιώς, μέσα από τις δικές τους ιστορίες, τα δικά τους γέλια και τα δικά τους δάκρυα.

Πήγαμε σε μέρη που αγαπούν, περάσαμε χρόνο στο σπίτι της Μιρέλλας με την υπέροχη θέα, το σπίτι που αποτελεί το κέντρο όλης της παρέας, το σπίτι που γεμίζει με χαρές, μαγειρέματα, τραγούδια, μουσικές αλλά και πολλές εξομολογήσεις, συγκινήσεις και προσωπικές ιστορίες. Τα Κύθηρα είναι το μέρος που αυτή η παρέα νιώθει γαλήνη και ηρεμία. Είναι το νησί που την εμπνέει να ζήσει τη Ζωή της Αλλιώς. Μια ζωή που έστω και για κάποιες ώρες, αυτοί οι όμορφοι και δημιουργικοί άνθρωποι μοιράστηκαν μαζί μας.

Δείτε όλη την εκπομπή στο ertflix.gr.

Για τη μητέρα της μιλάει μετά το 17:30, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: “Ο πατέρας μου γεννήθηκε στη Θεσσαλία, η μητέρα μου γεννήθηκε στο Παρίσι, είναι όμως Ελληνίδα από Καστοριανούς γονείς. Θυμάμαι όταν γεννήθηκα, η μητέρα μου δε μίλαγα καλά τα ελληνικά κι εγώ ντρεπόμουνα πάρα πολύ. Στο σχολείο επειδή δεν ήξερε τη γλώσσα, απέφευγα να της πω να έρθει, για να μην την ακούσουν οι συμμαθητές μου. Αργότερα σιγά-σιγά τα έμαθε τα ελληνικά”.

Aρχισυνταξία – Παρουσίαση: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βάιος Μπάστος
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

TRAILER:

Back to top button