Καστοριά

Σήμερα στην ΕΡΤ2 η ταινία “L, Εγώ είμαι” του Μπάμπη Μακρίδη (βίντεο)

https://www.grmdb.gr/images/GR_movies_gallery/photos1/3056_a1.jpg

Ένας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα 2 παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη το 2012. Έλαβε μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance (η πρώτη ελληνική ταινία που λαμβάνει μέρος στο συγκεκριμένο φεστιβάλ) και στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ.

Ίσως γιατί το «L» είναι αιρετικό, αλλόκοτο και παραμορφωτικό. Ένα τροχαίο, μια απόλυση και μια επαναλαμβανόμενη ελαττωματική μουσική υπόκρουση θα ήταν υπό άλλες συνθήκες τα συστατικά μια θλιμμένης ταινίας. Στο μυαλό των δημιουργών του L είναι μάλλον το κατάλληλο περιβάλλον για να αποδώσουν με ακαριαίο σαρκασμό τον παραλογισμό της εξουσίας, της οικογένειας, της ομάδας και της ίδιας της γλώσσας.

Ένα λοξά αστείο δείγμα του νέου weird ελληνικού σινεμά ή μια ισοπεδωτική παρωδία, η ταινία του Μπάμπη Μακρίδη που γράφτηκε μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου (Κυνόδοντας, Άλπεις) με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη συμμετείχε και στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ.

Με τους Άρη Σερβετάλη, Μάκη Παπαδημητρίου, Ελευθέριο Ματθαίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Σταύρο Ράπτη, Θανάση Δήμου, Χριστόφορο Σκαμνάκη, Γιάννη Μποσταντζόγλου

Μπάμπης Μακρίδης
Γεννήθηκε το 1970 στην Καστοριά. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Η μικρού του μήκους «Ο Τελευταίος Φακίρης» απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας το 2005. Το «L» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

myfilm.gr

https://www.youtube.com/watch?v=AuLVqMWVlNQ

https://www.grmdb.gr/images/GR_movies_gallery/photos1/3056_4.jpg

Back to top button