Ελλάδα

Αγώνας δρόμου για δημιουργία ΜΕΘ και νέες κλίνες (βίντεο)

Ανησυχία επικρατεί για την πορεία των κρουσμάτων δεδομένου ότι παραμένουν υψηλά, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ενώ τα νοσοκομεία δέχονται ασφυκτική πίεση, όπως δείχνει ο αριθμός των διασωληνωμένων, που σκαρφάλωσε στους 391. Η πληρότητα στις εντατικές φτάνει στο 95%, ενώ σε νοσοκομεία όπως το «Σωτηρία», δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο κρεβάτι στη ΜΕΘΡεκόρ Κυριακής κατεγραψαν τα κρούσματα που εκτινάχθηκαν στα 1.269, ενώ 36 άνθρωποι κατέληξαν. Η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Τα τελευταία 24ωρα αναδιατάσσονται κλινικές, κρεβάτια και ΜΕΘ, με στόχο να αυξηθούν οι κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα δημόσια νοσοκομεία θα συνεργαστούν πιο στενά με τα ιδιωτικά, ώστε τα ιδιωτικά να δέχονται γενικά περιστατικά.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να πιεστούν ακόμη περισσότερο τα νοσοκομεία της Αττικής και να αυξηθούν οι νοσηλείες στις Εντατικές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά πάσα πιθανότητα η κατάσταση θα ελεγχθεί σε 15 ημέρες.

Εάν κριθεί απαραίτητο θα αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες εντατικής θεραπείας με φορητό εξοπλισμό. Στην ενεργοποίηση του έκτακτου σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας οδηγεί η συνεχής αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες νοσηλείες που δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Εν τω μεταξύ, το ένα εκατομμύριο θα αγγίξουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας έως την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι κάθε ημέρα εμβολιάζονται περίπου 30.000-35.000 άτομα, ενώ από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει 885.000 εμβολιασμοί.

ert.gr

Back to top button