Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Αναφορά-καταγγελία του Λ. Αυγενάκη για τις εκλογές της Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης, το περασμένο Σάββατο (27/2) στη πόλη της Λάρισας, με φυσική παρουσία των αντιπροσώπων των σωματείων. Το γεγονός αυτό, όμως, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συγκεκριμένα την απαγόρεση πραγματοποίησης δημόσιων συναθροίσεων, αλλά και την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός Περιφερειακής Ενότητας.

Κατόπιν αυτών, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρας Αυγενάκης, απέστειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας αναφορά-καταγγελία, ζητώντας να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που τιμωρείται (ποινικά ή διοικητικά), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Στην αναφορά-καταγγελία του, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Από τον ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) πληροφορήθηκα ότι στις 27-2-2021, στην πόλη της Λάρισας, διεξήχθη Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών της ανωτέρω αθλητικής ομοσπονδίας… στην παραπάνω Γ.Σ. συμμετείχαν, με φυσική παρουσία, τουλάχιστον είκοσι ένας (21) εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων-μελών της ομοσπονδίας.

Στους παρευρισκόμενους, εκτός από τα μέλη του προεδρείου της Γ.Σ., θα πρέπει επιπλέον να προστεθούν και τα τρία μέλη της εφορευτικής επιτροπής, της οποίας, μάλιστα, θα πρέπει υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον νόμο, να προήδρευσε δικηγόρος Αθηνών διορισμένος στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο, λαμβανομένου υπόψη ότι η έδρα της συγκεκριμένης ομοσπονδίας βρίσκεται στην Αθήνα.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι στην προκειμένη περίπτωση υπήρξαν προφανώς και μετακινήσεις προς την πόλη της Λάρισας από άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας, παρακαλώ πολύ για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή της ανωτέρω Γ.Σ. έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 285 του Π.Κ. (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που τιμωρείται (ποινικά ή διοικητικά) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid -19».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης κοινοποιεί την αναφορά του στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Αντιστράτηγο Π.Σ. ε.α. Βασίλειο Παπαγεωργίου, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό, και στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γ. Δημητρόγλου

ΑΠΕ

Ο Γιώργος Νικητίδης είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων

 

Back to top button