Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Η Ασπροκκλησιά απόκτησε νέο ιερέα

Από την Κυριακή που μας πέρασε η Ασπροκκλησιά έχει νέο Ιερέα, μετά την επίσημη τοποθέτηση του και την πρώτη του Θεία Λειτουργία στην ενορία της κοινότητας.

Ο νέος στην ηλικία και γεμάτος όρεξη και αγάπη για προσφορά στον άνθρωπο και το ποίμνιο, Πατέρας Λάζαρος είναι έγγαμος ιερωμένος. Παίζει πέντε μουσικά όργανα ενώ η σύζυγος του Μαρίνα είναι καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας.

Ο νέος Ιερέας της Ασπροκκλησιάς, έχοντας ιδιαίτερη συμπάθεια στον μακαριστό Μητροπολίτη Καστοριάς κυρό Σεραφείμ ήρθε από γειτονική περιοχή προκειμένου να χειροτονηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς. Δυστυχώς όμως εξαιτίας των εξελίξεων με την υγεία του μακαριστού Σεβασμιωτάτου, έλαβε το αξιώμα και το χάρισμα της Ιερωσύνης, από το πνευματικό του παιδί,  τον  Μητροπολίτη Σιασίνου και Σιατίστης κ.κ  Αθανάσιο.

Ο Πατέρας Λάζαρος εφεξής θα εξυπηρετεί την Ασπροκκλησιά και την ευρύτερη περιοχή όπου η Εκκλησία τον έταξε καθώς και όπου παραστεί ανάγκη!

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστοριάς κυρός Σεραφείμ, είχε, όπως και για όλο τον ποίμνιο του,  ιδιαίτερη μέριμνα για το χωριό της Ασπροκκλησιάς και ήταν δική του επιλογή η τοποθέτηση του συγκεκριμένου Ιερέως.

Τον νέο  Ιερέα τοποθέτησε ο Αρχιερατικός της Αρχιερατικής Περιφέρειας Άργους Ορεστικού της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, Πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδας Μπάρδος, κατά την διάρκεια κοινής Θείας Λειτουργίας την Κυριακή, στο τέλος της οποίας ο Πατέρας Λάζαρος μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις ευχές του κόσμου, σύμφωνα με τα μέτρα που προβλέπονται από τις αρχές για την καταπολέμηση της πναδημίας.
.
Ο πατέρας Λάζαρος είναι πλέον κάτοικος του Άργους Ορεστικού μαζί με τη σύζυγό του και του ευχόμαστε να είναι άξιος της ιερής αποστολής του!

Φώτο: Ο Πατέρας Λάζαρος με την σύζυγο του έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ασπροκκλησιάς

 

ditikostipos.gr

Back to top button