Κοζάνη

Καταγγελίες για εργασιακό εκφοβισμό στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης – Απάντηση της προϊσταμένης

Περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού από την διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης προς την ίδια και σε βάρος συναδέλφων της, κατήγγειλε η εργαζόμενη Μαρία Μανεδάκη. Η εργαζόμενη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη έκανε λόγο για εργασιακό bullying από την προϊσταμένη της, υπογραμμίζοντας ότι την αντιμετωπίζει με καχυποψία ενώ την κατηγορεί πως εξυπηρετεί συμφέροντα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Ανέφερε ακόμα ότι τις καταλογίζει ευθύνες σε ότι αφορά στην μετάταξή της στην Βιβλιοθήκη πως έγινε «με τρόπο που δεν συνάδει με τις νόμιμες διαδικασίες”. Η κ. Μανεδάκη δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, προσθέτοντας πως αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει. Η ίδια έκανε λόγο παράλληλα και για άλλους εργαζόμενους που βιώνουν τα ίδια στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από την Διευθύντρια.

Τη συμπαράστασή τους στην κ. Μανεδάκη εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της βιβλιοθήκης, Γιάννης Χαρσώνης και Αργυρή Αναστασοπούλου. Ο μεν πρώτος μίλησε για φαινόμενα του εργασιακού εκφοβισμού που έχουν πάρει την μορφή «λεκτικής κακοποίησης». Μάλιστα ο κ. Χαρσώνης, ανέφερε πως με την αλλαγή της δημοτικής αρχής τα φαινόμενα του εργασιακού εκφοβισμού έχουν πάρει την μορφή «λεκτικής κακοποίησης» την τελευταία διετία.

Από την πλευρά της η δεύτερη εργαζόμενη χαρακτήρισε αξιόλογη συνάδελφο την κ. Μανεδάκη, για να συμπληρώσει: “Εργαζόμαστε σ’ ένα περιβάλλον, στο οποίο θα έπρεπε να προάγεται ο πολιτισμός και μόνο. Απεναντίας υπάρχουν πάρα πολλές δυσλειτουργίες. Είμαι πεπεισμένη όμως ότι θα λυθούν τα προβλήματα».

Απάντηση εγγράφως απέστειλε η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Κοζάνης στις καταγγελίες, καθώς δεν ήθελε να προβεί σε δηλώσεις εκείνη την ώρα, όπου και αναφέρει: «Αξιότιμοι κ.κ. εκπρόσωποι των ΜΜΕ, Ίσως έπρεπε να σας κοινοποιήσω την άποψή μου σχετικά με τα γεγονότα και τις «καταγγελίες» των εργαζομένων της ΚΔΒΚ, αλλά προτιμώ να ακολουθήσω την υπαλληλική οδό, που επιτάσσει άλλωστε κι ο νόμος, ενημερώνοντας τα αρμόδια όργανα. Είναι γεγονός ότι παντού υπάρχουν υπάλληλοι που δεν αποδέχονται τον έλεγχο από προϊσταμένους, και ακόμη και ερωτήσεις σχετικά με την εργασία τους, τις αναφέρουν ως εκφοβισμό και τρομοκρατία – όλα αυτά τα «επίκαιρα» θέματα – που σε κάποιες περιπτώσεις ίσως αποδειχθούν και πλασματικά γιατί υποκρύπτουν απλά πικρίες. Ας φροντίσουμε να ασχολούμαστε σοβαρά με τη δουλειά μας κι όχι με γκρίνιες και πιστεύω ότι θα πέσουν παντού οι τόνοι. Άλλωστε η Κοζάνη είναι μικρή πόλη και όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε, άγιος δεν είναι κανένας και εντέλει κρινόμαστε από την πορεία μας, το ήθος και τον χαρακτήρα μας. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μένει να αποδειχθούν τα γεγονότα ακολουθώντας τις σωστές διαδικασίες. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε ανεξαρτήτως της θέσης και της ηλικίας μας και να μη μεγαλοποιούμε γεγονότα ιδιαίτερα δημόσια εκθέτοντας υπολήψεις και υπηρεσίες». Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας, Ιωάννα Στεργιοπούλου, Διευθύντρια ΚΔΒΚ.

ΕΡΤ/Δέσποινα Αμαραντίδου

Back to top button